Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δύο νεκροί, 8 αγνοούμενοι σε ναυάγιο ανοιχτά της Μεθώνης

Φωτογραφία αρχείου (πηγή: cargolaw)Δύο ναυτικοί ανασύρθηκαν νεκροί και οκτώ αγνοούνται ύστερα από τη σύγκρουση, στις 7.00 το πρωί της Δευτέρας, δύο φορτηγών πλοίων νοτιοδυτικά της Μεθώνης και σε απόσταση 78 ναυτικών μιλίων ν/δ της νήσου Σαπιέντζα.
Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες το -κενό φορτίου- φορτηγό πλοίο Consouth, με σημαία Αντίγκουα Μπαρμπούντα και πλήρωμα 16 ατόμων (πέντε Ρώσοι, δέκα Πολωνοί και ένας Φιλιππινέζος) συγκρούστηκε με....
το επίσης φορτηγό Piri Reis με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 ατόμων.


Κατά πληροφορίες το Consouth εμβόλισε το Piri Reis, πιθανότατα στο ύψος του μηχανοστασίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ταχεία εισροή υδάτων στο δεύτερο και το πλοίο να βυθιστεί.

Το ConSouth έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές και τα 16 μέλη του πληρώματός του είναι καλά στην υγεία τους.
Ηδη στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από θαλάσσης και αέρος. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.
Φορτωμένο λίπασμα το Piri Reis
Tο φορτηγό Piri Reis με σημαία Cook Islands
Tο φορτηγό Piri Reis με σημαία Cook Islands
To Piri Reis που ανήκει στον τουρκικό όμιλο Emiroglu είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία, ενώ το Consouth ταξίδευε από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα. Στο σημείο όπου βυθίστηκε το φορτηγό, το βάθος της θάλασσας εκτιμάται στα 2,5 χλμ.
Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα
Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα
«Ο καιρός ήταν πολύ ήπιος και τα νερά ήρεμα», δήλωσε ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος της Πύλου, στην κρατική τηλεόραση. «Τώρα κοιτάζουμε να δούμε εάν υπάρχει ρύπανση».
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, ανέφερε ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος, καθώς την ώρα της σύγκρουσης ο πλοίαρχος του πλοίου που βυθίστηκε δεν βρισκόταν στη γέφυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"