Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το Ειρηνοδικείο "κούρεψε με την ψιλή" τραπεζικό χρέος από 61.460 σε 8.640 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο "κούρεψε με την ψιλή" τραπεζικό χρέος: Μείωση οφειλής από  61.460 σε 8.640 ευρώ
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας "κούρεψε με την ψιλή" τραπεζικό χρέος 63χρονου. 
Το δικαστήριο αποφάσισε να μειώσει το ποσό που χρωστά σε δύο τράπεζες, και από 61.460 ευρώ που ανέρχονται οι συνολικές οφειλές του να πληρώσει σε βάθος τετραετίας μόλις 8.640 ευρώ.
Ο οφειλέτης δεν έχει μηνιαία εισοδήματα, ούτε περιουσία στο όνομά του, ενώ έχει καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. 
Το ποσό που θα παίρνει ως συνταξιούχος....
δεν θα ξεπερνά τα 600 ευρώ το μήνα και το δικαστήριο έκρινε ότι
με τις οικογενειακές υποχρεώσεις που έχει, δεν θα μπορεί να δίνει παραπάνω από 180 ευρώ το μήνα στις τράπεζες.
Ο αιτών είναι παντρεμένος και η σύζυγός του είναι υπάλληλος σε δημόσιο οργανισμό. Ο μισθός της είναι 1.520 ευρώ το μήνα και για τις ανάγκες διαβίωσής του το ζευγάρι χρειάζεται 900 ευρώ μηνιαίως. Επίσης έχουν δύο ενήλικα παιδιά, από τα οποία το ένα συντηρείται από τους γονείς του.
Το Ειρηνοδικείο εξετάζοντας όλα τα παραπάνω έκανε δεκτή την προσφυγή του δανειολήπτη και απέρριψε τον ισχυρισμό των τραπεζών ότι εσκεμμένα απέκρυψε από αυτές την οικονομική του αδυναμία, προκειμένου να δανειστεί τα ποσά. 

Συγκεκριμένα το δικαστήριο χαρακτηρίζει στην απόφασή του τον ισχυρισμό των τραπεζών αόριστο και επισημαίνει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα, εκτός από την έρευνα των οικονομικών στοιχείων του δανειολήπτη, να διαπιστώσουν και τις δανειακές του υποχρεώσεις σε άλλες τράπεζες.
Με την απόφαση του δικαστηρίου απαλείφεται χρέος 52.820 ευρώ και ο οφειλέτης για μια τετραετία θα πληρώνει προς τη μια τράπεζα 110 ευρώ το μήνα και προς την άλλη 70 ευρώ το μήνα

http://www.eleftheriaonline.gr/
 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/25000-trapeziko-xreos-meiosi-ofeilis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"