Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Έρχονται «ραβασάκια» σε 2,5 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου

Νέο σαφάρι για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο άρχισε το υπουργείο Οικονομικών με την αποστολή ειδοποιητηρίων σε 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες και συνολικά χρέη 56 δισ. ευρώ. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρωστούν στην εφορία κάτω από 3.000 ευρώ ο καθένας.  
Παράλληλα στο «μάτι» των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν περισσότεροι από 1.500 φορολογούμενοι που....
χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας και συνολικά 35 δισ. ευρώ.
Λίγες ώρες πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα για να οριστικοποιηθεί η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης υπέγραψε απόφαση με την οποία μειώνεται από τα 5 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ το όριο των βασικών οφειλών ανά φορολογούμενο προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «ιδιαίτερα σημαντικού ύψους» και να ενεργοποιηθούν άμεσα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Πιο αναλυτικά ξεκίνησε η αποστολή σε 2,5 εκατομμύρια οφειλές επιστολών για την τακτοποίηση των οφειλών τους προς τη εφορία. Με τα ειδοποιητήρια αυτά, που υπογράφονται από το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη ζητείται από τους οφειλέτες σε ...ευγενικό ύφος να προσέλθουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για τη διευθέτηση των οφειλών τους, χωρίς να ορίζεται συγκεκριμένη προθεσμία αλλά και χωρίς να γίνεται αναφορά σε πιθανές κυρώσεις σε περίπτωση μη τακτοποίησης των χρεών.

Από τα 2,5 εκατ. φορολογούμενους που λαμβάνουν τα «ραβασάκια», περίπου 2,3 εκατ. είναι μικροοφειλέτες που χρωστούν ποσά μέχρι 3.000 ευρώ. Στα ειδοποιητήρια ο οφειλέτης ενημερώνεται ότι «Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 21/03/2013, διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές σας. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του» αναφέρεται στο ραβασάκι και ακολουθούν διευκρινίσεις σύμφωνα με τις οποίες οι φορολογούμενοι εφόσον έχουν ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ».

Σε όσους οφειλέτες δεν ανταποκριθούν, θα σταλεί μία δεύτερη ειδοποίηση, που θα έχει πιο αυστηρό ύφος.

Στη δεύτερη ειδοποίηση θα αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα οποία θα προβλέπουν κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων. Εάν και τότε δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε οι εφορίες θα προχωρούν άμεσα στις κατασχέσεις.

Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"