Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

«Συγγενείς του Νίκου Αναστασιάδη φυγάδευσαν 21 εκατ. ευρώ» - τι απαντάει ο Πρόεδρος της Κύπρου

«Συγγενείς του Νίκου Αναστασιάδη φυγάδευσαν 21 εκατ. ευρώ» - τι απαντάει ο Πρόεδρος της ΚύπρουΟ υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» για απόσυρση εκατομμυρίων από συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέρει ότι, αν οι πληροφορίες ευσταθούν, «τότε εγείρεται μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε....
το απόγευμα της Κυριακής καταγγέλλοντας ότι το δημοσίευμα είναι απόπειρα αποπροσανατολισμού των Κυπρίων από τις ευθύνες εκείνων που οδήγησαν την Κύπρο στην κρίση, ενώ και η εμπλεκόμενη εταιρεία υποστήριξε ότι η εκροή χρημάτων από το νησί λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup αφορούσε την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.
Σε γραπτή δήλωση του, ο Γιώργος Λιλλήκας σημειώνει ότι «η φερόμενη εμπλοκή στενών συγγενικών προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μεταφορά 21 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό, στις 12 και 13 Μαρτίου πρέπει να τύχει άμεσης διερεύνησης και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια το συντομότερο δυνατό».

Η συγκεκριμένη περίπτωση, προσθέτει στη δήλωσή του ο Γιώργος Λιλλήκας, πρέπει να διερευνηθεί από τη Γενική Εισαγγελία, αλλά και από την Ερευνητική Επιτροπή, που έχει διορίσει το Υπουργικό, «παρά τις περιορισμένες εξουσίες που αυτή διαθέτει». Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται στενά συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει, σύμφωνα με τον Γιώργο Λιλλήκα, να απαντηθούν και τα πιο κάτω ερωτήματα:

1ον: Ποιος έδωσε προνομιακή πληροφόρηση στα συγκεκριμένα πρόσωπα και στις εταιρείες τους για το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας;

2ον: Από ποιες πηγές προέρχονται τα εκατομμύρια που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας και κατά πόσον αυτά τα εκατομμύρια ήταν δηλωμένα στο Φόρο Εισοδήματος;

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου κάλεσε την Ερευνητική Επιτροπή να διερευνήσει σε βάθος το δημοσίευμα και άλλες καταγγελίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, παραμονές της πρώτης απόφασης του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Ο Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι, με δεδομένη την δημόσια παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, πως γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ετίθετο ζήτημα «κουρέματος», το ΑKΕΛ απευθύνει έκκληση για διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, όπως και εκείνης ότι και υπουργός της κυβέρνησης έχει μετακινήσει χρήματα στο εξωτερικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"