Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Για το 2014 πάει ο περιφερειακός Καλαμάτας

http://www.eleftheriaonline.gr/media/com_fpss/cache/57_0548677e6432786dd8df61eb3aaec139_m.jpg?t=1365103558Στα 240 περίπου μέτρα - από τα 365 που προβλέπονται συνολικά- έχει φτάσει η κατασκευή της γέφυρας του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου στο Νέδοντα
Ομως η παράδοση του περιφερειακού, έστω και στο πρώτο του τμήμα έως τον κόμβο Καρέλια, πάει για το 2014.
Οπως έγινε γνωστό, μετά την αποτυχία της επίταξης στα 400 μέτρα της σύνδεσης του κόμβου Καρέλια με την οδό Αθηνών, είναι αδύνατο να....
παραδοθεί μέσα στο 2013 το πρώτο τμήμα του περιφερειακού από τη Σπερχογεία έως τον κόμβο Καρέλια
Και αυτό γιατί η δικάσιμος για την προσωρινή τιμή μονάδας έχει οριστεί στις 28 Μαΐου, και η απαλλοτρίωση στο συγκεκριμένο τμήμα θα προχωρήσει με τον παλιό και όχι με τον γρήγορο ολυμπιακό νόμο.
Στη γέφυρα του Νέδοντα ο κλάδος με κατεύθυνση προς τη Λακωνικής, που κατασκευάζεται, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος με άσφαλτο το Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από το "Μορέα", το κενό που υπάρχει τώρα μεταξύ των δύο κατασκευασμένων κομματιών της εντυπωσιακής γέφυρας είναι γύρω στα 20 μέτρα.
Στο μεταξύ, με καλούς ρυθμούς μπαίνουν μηχανήματα στις απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες, ιδιαίτερα μετά το Νέδοντα προς τη Λακωνικής.
Τέλος, για την πορεία υλοποίησης του περιφερειακού, πολύ σημαντική είναι η δικάσιμος της 9ης Απριλίου, κατά την οποία θα συζητηθεί η συμπληρωματική απαλλοτρίωση για τμήματα που αφορούν τους κόμβους Λεΐκων και Αγιάννας, καθώς και τους παράδρομους. Οι απαλλοτριώσεις αυτές θα συντελεστούν σύμφωνα με τον ολυμπιακό νόμο που προβλέπει γρήγορες διαδικασίες: Αμεση αποβολή - απελευθέρωση των απαλλοτριωμένων τμημάτων, έναρξη των εργασιών με την παρακατάθεση των χρημάτων και μετά τη δημοσίευση της απαλλοτρίωσης στο ΦΕΚ.
Αν λοιπόν δεν υπάρξουν απρόοπτα, το φετινό καλοκαίρι ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος θα δουλεύεται με εντατικούς ρυθμούς.

http://www.eleftheriaonline.gr/ Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/24766-2014-perifereiakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"