Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΕΒ: Ούτε το 2014 θα έχουμε ανάπτυξη

ΣΕΒ: Ούτε το 2014 θα έχουμε ανάπτυξηΤα «νούμερα δεν βγαίνουν, η ύφεση εφέτος θα βαθύνει και δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014», προέβλεψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη ταχύτερης προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.
Μιλώντας στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο κ. Δασκαλόπουλος διέβλεψε τον κίνδυνο η Ελλάδα να πληρώσει πολύ ακριβά την κυπριακή κρίση, η οποία όπως είπε μπορεί να....
αφαιρέσει έως και μια μονάδα από το ΑΕΠ της χώρας μας.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για το χειρότερο», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Όπως είπε ο κ. Δασκαλόπουλος, χρειάζονται πολιτικές για αύξηση της ρευστότητας, ανάπτυξη και φορολογικό σύστημα με προοπτική τουλάχιστον πενταετίας και επίσης, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Επεσήμανε δε τις επιπτώσεις της λιτότητας στον κοινωνικό ιστό αλλά και την παραγωγική βάση της χώρας.
Μιλώντας τέλος για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, επεσήμανε τον κίνδυνο διάσπασης της ΕΕ σε Βορρά και Νότο.
Ανάπτυξη το 2016 βλέπει η Citibank
Δυσοίωνες οι προβλέψεις και από τη Citibank. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν, η Ελλάδα θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016.
Εν τω μεταξύ, τα στελέχη της Citibank, σε εκτιμήσεις που αφορούν την ελληνική οικονομία, διαπιστώνουν ότι έχει επανέλθει η αποκατάσταση στη σχέση κόστους εργασίας μεταξύ Ελλάδος και ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"