Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Ευρωζώνη: ούτε παραγωγή, ούτε δουλειές. Στο 12% η ανεργία.

Σε ιστορικά υψηλά παραμένει η ανεργία στο σύνολο της Ευρωζώνης: ο Φεβρουάριος «έκλεισε» με ποσοστό 12%, σταθερό σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Ελλάδα: 26,4%, το Δεκέμβριο του 2012, τελευταίο μήνα για τον οποίο διαθέτει στοιχεία η Eurostat
Είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ανεργίας στην Ευρώπη.
Δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση....

στην Κύπρο, όπου η ανεργία βρίσκεται, πλέον, στο 14%.
«Τα απαράδεκτα υψηλά ποσοστά ανεργίας αποτελούν τραγωδία για την Ευρώπη. Καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της κρίσης στις χώρες της Ευρωζώνης. Η Ε. Ένωση και τα κράτη μέλη πρέπει να κινητοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη» σχολίασε η εκπρόσωπος της Ε. Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς, Σαντάλ Χούγκες.
Ο αριθμός των ανέργων στους 17 ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια. Υπάρχουν φόβοι ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς τα στοιχεία για την παραγωγή στην Ευρωζώνη είναι απογοητευτικά.  
Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών PMI (Purchasing Managers’ Index) της Markit του Μαρτίου κατέγραψε μείωση της παραγωγής σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, με Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία να οδηγούν την πτώση.
Στην Ελλάδα, τα μικρά σημάδια ανάκαμψης που καταγράφηκαν στις αρχές του έτους, εξαλείφθηκαν το Μάρτιο, με νέα κατακόρυφη μείωση της παραγωγής.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"