Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Morgan Stanley:”Η Κύπρος παύει να είναι πλήρες μέλος της Ευρωζώνης”.


Αντιμέτωπη με "Ελληνικού τύπου" ύφεση φέρνει την κυπριακή οικονομία η συμφωνία του Eurogroup, εκτιμά η Morgan Stanley, προειδοποιώντας για μια "ασταθή τροχιά του χρέους".
Παράλληλα, ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής παραμένουν μεγάλοι, ειδικά στο πολιτικό και το οικονομικό μέτωπο. 
Για το λόγο αυτό η Morgan Stanley θεωρεί ότι....
δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ακόμα μεγαλύτερο κούρεμα στις ανασφάλιστες καταθέσεις.
Εν τω μεταξύ, ο διεθνής οίκος τονίζει ότι μετά την επιβολή των αυστηρών περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων, η Κύπρος παύει να είναι πλήρες μέλος της ευρωζώνης, παρόλο που τυπικά συνεχίζει να βρίσκεται εντός της νομισματικής ένωσης.

Η συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Κύπρου και της κυπριακής κυβέρνησης, οδηγεί την Ευρώπη από μια "ομοιόμορφη τραπεζική καταστολή" σε μια λύση αναδιάρθρωσης/ εξυγίανσης ξεχωριστής για κάθε τράπεζα, σημειώνει η Morgan Stanley.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει σε έκθεση του ότι σε αντίθεση με την πρώτη απόπειρα του προγράμματος διάσωσης, η νέα συμφωνία θα κουρέψει τους ομολογιούχους και τους καταθέτες σε συγκεκριμένα ιδρύματα.

Η στρατηγική αυτή, σημειώνει η Morgan Stanley, έχει σαν στόχο να σπάσει τον σύνδεσμο μεταξύ κρατών και τραπεζικών συστημάτων, αλλά όχι μέσω της εξωτερικής εισαγωγής επιπρόσθετων μετοχών στο σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"