Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Κατασχέσεις – εξπρές σε μισθούς και συντάξεις μέσω e-mail

4F2CF192E37A66F0CF17658144E3DBDA
Διαδικασίες-εξπρές για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου θα εφαρμόζουν πλέον οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θα μπορούν να αποστέλλουν τα κατασχετήρια μέσω e-mail σε λογιστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. 
Επιπλέον αλλάζει ριζικά το νομοθετικό πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων και παρέχεται η δυνατότητα....
δεύτερης ευκαιρίας στους φορολογουμένους.
Συγκεκριμένα, για ελέγχους που διενεργούνται σε υποθέσεις παρελθόντων ετών μέχρι και το 2008, παρέχεται στους φορολογουμένους η δυνατότητα να υποβάλλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις πριν από την έκδοση των πράξεων επιβολής του φόρου με όφελος τη μείωση προσαυξήσεων και προστίμων κατά 80%.
Επίδομα 500 ευρώ για κάθε παιδί
Σε ό,τι αφορά τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, με νέα διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπεται ότι σε κάθε τρίτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ χορηγείται από φέτος ειδικό επίδομα 500 ευρώ το χρόνο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο και όχι μόνο για το τρίτο.
Επιπλέον, σε κάθε τετράτεκνη οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μέχρι 48.000 ευρώ καταβάλλεται από φέτος το επίδομα των 500 ευρώ το χρόνο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο και όχι μόνο για το τρίτο και το τέταρτο.
Επίδομα 500 ευρώ το χρόνο για κάθε εξαρτώμενο τέκνο θα καταβάλλεται από φέτος και σε κάθε οικογένεια με 5 ή περισσότερα παιδιά.
Για τις οικογένειες αυτές προβλέπεται ότι το εισοδηματικό όριο των 48.000 ευρώ που ισχύει για τους τετράτεκνους, προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο από το πέμπτο και τα επόμενα.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το ειδικό επίδομα θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που θα υποβληθεί μέσω της εφαρμογής TAXISnet. Ειδικά για το 2013, που είναι το έτος πρώτης εφαρμογής, δικαιούχοι είναι όλα τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν γεννηθεί μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Το δικαίωμα αναγνωρίζεται αναδρομικά από 1-1-2013 για τέκνα γεννημένα μέχρι 31-12-2012 και από την 1η του επόμενου μήνα της γέννησής τους για τέκνα γεννημένα εντός του 2013. 
MessiNea 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"