Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Μέτωπο Τσίπρα - Καμμένου για να σώσουν την Κύπρο

Εντυπωσιακή συμφωνία -με βάση την μέχρι τώρα πρακτική των κομμάτων- επετεύχθη ανάμεσα στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μετά από την ταύτιση απόψεων των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου όσον αφορά την αντιμετώπιση του Κυπριακού προβλήματος .  
Η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Βουλή με αφορμή....
την πρωτοβουλία  των ΑΝΕΛ για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την πρόσκληση για στήριξη της κίνησης αυτής από τον ΣΥΡΙΖΑ - πρόσκληση την οποία διατύπωσε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.
Ομως οι δύο αντιπροσωπίες συζήτησαν εκτενώς και τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο.

Αποτέλεσμα της συζήτησης και πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων είναι η κοινή τους πρόταση για κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα αρνήθηκε την οικονομική ενίσχυση που ζητήθηκε από την Κύπρο ως αντιστάθμιση των ζημιών από το PSI

Παρόντες στη συνάντηση στη Βουλή εκτός του Αλ. Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα, Νίκος Παππάς, καθώς και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς.

Από την συνάντηση προέκυψε μία συμφωνία για γενικότερη συνεργασία σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, η οποία πιθανώς φτάνει έως και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη να δημιουργηθεί «μία πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση για συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό», ενώ τόνισε και ότι «το κοινό μέτωπο θα εκφραστεί και στο κοινοβούλιο, αλλά κυρίως στο κοινωνικό πεδίο».

Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του είπε πως το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην Κύπρο είναι πως «δεν είναι ούτε μακριά, ούτε μόνη της» και αναφέρθηκε στην συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε παρά τις ιδεολογικές διαφορές» και ότι η συνεργασία αυτή έχει στόχο την δημιουργία ενός «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"