Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη δίκη για την εγκληματική οργάνωση Καλαμάτας

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, η δίκη 16 κατηγορουμένων με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στην Μεσσηνία το Δεκέμβριο του 2011.


Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν....
τότε βρέθηκαν μέσα σε αρδευτικό κανάλι, ένας 35χρονος Αλβανός πυροβολημένος στο κεφάλι, μαζί με το μόλις 2 ετών γιό του, του οποίου επίσης είχαν αφαιρέσει τη ζωή με μαχαίρι.



Μετά από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών, συνελήφθησαν 7 άτομα, ως αρχηγικά και βασικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για δολοφονίες πατέρα και γιου, την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός ακόμα ατόμου, εκβιάσεις καταστηματαρχών και διακίνηση ναρκωτικών.


Περίπου ένα χρόνο μετά συνελήφθη και αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ο οποίος όταν δρούσε  η οργάνωση ήταν εν ενεργεία, ως πληροφοριοδότης της.




Μετά από πολύμηνη προανάκριση, χθες στο εδώλιο του κατηγορούμενου, κάθισαν συνολικά  16 άτομα. Η διαδικασία ξεκίνησε με αιτήματα κατηγορουμένων για ολιγοήμερη  αναβολή, ενώ 4 εξ αυτών κατήγγειλαν πως όταν συνελήφθησαν βασανίσθηκαν, όπως είπαν χαρακτηριστικά από τους αστυνομικούς.


Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει και η συνεδρίαση θα συνεχισθεί αύριο το πρωί. Η συγκεκριμένη δίκη αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς θεωρείται από τις πιο σοβαρές των τελευταίων ετών στην Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"