Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Νέο σύστημα καταβολής ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις

Νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών, που θα προβλέπει τη βεβαίωση και πληρωμή του φόρου στο τέλος κάθε τριμήνου σε αντίθεση με το ισχύον σύστημα εξόφλησής του σε τρεις μηνιαίες δόσεις με την καταβολή της πρώτης δόσης 40%, κατά την υποβολή της δήλωσης.
Το νέο σύστημα θα προβλέπει, επίσης....

μείωση των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής από 2% σήμερα σε 1%.

«Το νέο σύστημα είναι απλούστερο, επιτρέπει στη διοίκηση να ξέρει τα πραγματικά στοιχεία των δηλώσεων ΦΠ, βοηθάει τις επιχειρήσεις που σήμερα θέλουν να πληρώσουν και δεν το κάνουν λόγω ρευστότητας και απελευθερώνει ελεγκτές για να ασχοληθούν με ουσιαστικούς ελέγχους εκεί όπου η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη» λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. 

Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι με το νέο σύστημα αποσυνδέεται η υποβολή της δήλωσης από την υποβολή του ποσού ( του 40% της πρώτης δόσης) κα προσθέτουν ότι οι αλλαγές θα συμβάλουν ώστε «το ελεγκτικό προσωπικό να μην απασχολείται με ήσσονος σημασίας τετριμμένους ελέγχους».

Η ΓΣΕΒΕΕ για τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση για τον ΦΠΑ

Έλλειμμα κοινής λογικής και επαφής με την πραγματικότητα αποδίδει στην κυβέρνηση η ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση για τον ΦΠΑ. «Το "έξυπνο και λογικό" είναι στο "κολαστήριο" έτος 2013, για τις επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, να επιχειρούνται διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων και όχι ρυθμίσεις "στραγγαλισμού". Όπως αυτές που αφορούν στις αλλαγές καταβολής του ΦΠΑ, που τελικά εάν ισχύσουν, για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να ωφελήσουν ούτε τα έσοδα του κράτους", σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"