Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Υπερψήφισαν τα νομοσχέδια και πάνε Βρυξέλλες οι Κύπριοι

Υπερψήφισαν τα νομοσχέδια και πάνε Βρυξέλλες οι ΚύπριοιΚαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο: αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Βουλή υπερψήφισε τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κύπριος πρόεδρος αναχωρεί το Σάββατο για Βρυξέλλες, ενώ την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Eurogroup.
Με 26 υπέρ, 25 αποχές και 2 κατά....

«πέρασαν» τα νομοσχέδια που αφορούν στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, καθώς και την εξυγίανση των τραπεζών, που παραπέμπει προς το παρόν στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας και συνοδεύεται από άλλα έξι συναφή νομοθετήματα για το τραπεζικό σύστημα.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης δεν ορίστηκε νέα για το Σάββατο και στους βουλευτές ειπώθηκε πως θα ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα της επόμενης Ολομέλειας.

 Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης, Eurogroup την Κυριακή

Με την υπερψήφιση των νομοσχεδίων στις βαλίτσες της, κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο Αναστασιάδη μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, και, πιθανώς αρχηγούς κομμάτων, θα μεταβεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες, όπου θα κριθεί το «καυτό» θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων.

Επίσης, την Κυριακή αναμένεται έκτακτο Eurogroup για το θέμα της Κύπρου.

Θυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προειδοποιήσει πως από την Δευτέρα θα διακόψει την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης στις κυπριακές τράπεζες, σε περίπτωση που έως τότε δεν έχει βρεθεί λύση για την κεφαλαιακή τους βιωσιμότητα.

«Κούρεμα» έως 25% για ποσά άνω των 100.000 ευρώ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελική λύση για το «κούρεμα» αφορά ψαλίδισμα έως και 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ της Τράπεζας Κύπρου.

Το σχετικό νομοσχέδιο ίσως κατατεθεί το Σάββατο στη Βουλή, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει η τρόικα, η οποία φέρεται να καλοβλέπει την εν λόγω πρόταση.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, διαβεβαίωσε ότι το ποσό που απαιτεί η τρόικα από την Κύπρο παραμένει στα 5,8 δισ. ευρώ, διαψεύδοντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η συνεισφορά για το πακέτο διάσωσης είχε ανεβεί στα 6,7 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"