Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Δραματική δήλωση Αναστασιάδη σε Λαγκάρντ: Με εξωθείτε σε παραίτηση - Θα παραιτηθώ και θα το μετανιώσετε

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην Κύπρο: Δραματική δήλωση Αναστασιάδη σε Λαγκάρντ: Με εξωθείτε σε παραίτηση - Θα παραιτηθώ και θα το μετανιώσετε
Αμετακίνητος ο Σόιμπλε. Σε λίγο ξεκινά το κρίσιμο (21:00) Eurogroup που ήταν να γίνει το απόγευμα (19:00).
Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμφωνία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Δεν υπάρχει όμως ακόμη συμφωνία για την εξαγορά Λαϊκής και Κύπρου.
Έντονο το παρασκήνιο και οι διαβουλεύσεις ακόμα και μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης.
Στα 100 ευρώ....
το όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ της Κύπρου.
Διαδήλωση στη Λευκωσία από μέλη του ΑΚΕΛ υπέρ του Αναστασιάδη, ο οποίος απειλεί με παραίτηση, εκλογές και κυπριακή λίρα αν δεν υποχωρήσει το ΔΝΤ στις απαιτήσεις του. 
Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα, στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται το ΔΝΤ παραμένει ανυποχώρητο στις θέσεις του, ενώ ανυποχώρητη είναι και η Κύπρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές, στους ευρωπαίους επισήμους, με τους οποίους συναντήθηκε ενόψει της έκτακτης συνόδου του Eurogroup, ότι δεν αποδέχεται συμφωνία, η οποία θα προβλέπει η Τράπεζα Κύπρου να φορτωθεί τα εννέα δισ. ευρώ, τα οποία έλαβε η Λαϊκή από τον ΕLA, όπως επιμένει στην θέση αυτή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ.

Αν επιμείνετε παραιτούμαι από πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάμε για εκλογές, φέρεται να διαμήνυσε ο κ. Αναστασιάδης στους ευρωπαίους και τα στελέχη του ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου σε τηλεοπτική συζήτηση είπε ότι, αν η απόφαση δεν είναι θετική, «τότε θα πρέπει επειγόντως να γίνει σχεδιασμός για να εκτυπωθεί κυπριακή λίρα». Πρόσθεσε ότι με τις ρυθμίσεις, που απαιτεί η τρόικα, θα διαλυθεί η κυπριακή οικονομία.

Όπως αναφέρει το SigmaLive, η επιμονή της Λαγκάρντ αναφέρεται στα 9 δισ. του ELA που είχαν δοθεί στην Λαϊκή με εγγυήτρια την Τράπεζα Κύπρου και τα οποία δεν θα μπορεί το ΕΚΤ να τα πάρει πίσω. Το ΔΝΤ με άλλα λόγια επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην Κύπρο όσο και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"