Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Νέα λίστα φαρμάκων από την Τρίτη - Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ

Σε ισχύ θα τεθεί από την ερχόμενη Τρίτη, η νέα λίστα φαρμάκων με τα σκευάσματα που θα αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Από τη νέα λίστα μένουν εκτός 190 φάρμακα, ενώ αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης για τα υπόλοιπα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα των φαρμάκων και εξήγησε ότι....
αν ο γιατρός συνταγογραφήσει φάρμακο, η τιμή του οποίου είναι μεγαλύτερη από την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής εκτός από τη συμμετοχή του 25%, θα επιβαρύνεται και με το 50% της διαφοράς μεταξύ της λιανικής τιμής και της ασφαλιστικής τιμής.
 
Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς κάλεσε τους ασθενείς να ζητούν από το γιατρό τους να τους συνταγογραφεί φάρμακο που δεν τους επιβαρύνει πρόσθετα και τους γιατρούς αντίστοιχα να κάνουν το ίδιο.
 
Από την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου αλλάζει το σύστημα αποζημίωσης των φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ. Έως σήμερα ίσχυε η κάλυψη τιμής που αντιστοιχούσε στο φτηνότερο γενόσημο για κάθε θεραπευτική κατηγορία, σε κάθε θεραπευτική κατηγορία, ορίζεται μία ασφαλιστική τιμή, την οποία θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ ανεξάρτητα αν το φάρμακο είναι πρωτότυπο ή γενόσημο.
 
Η ασφαλιστική τιμή καθορίζεται από επιστημονική επιτροπή η οποία αξιολόγησε όλα τα φάρμακα σε σχέση με το κόστος της λιανικής τους τιμής και το θεραπευτικό τους αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"