Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Γερμανοί πολιτικοί προς Ιταλούς: Να γυρίσετε στη λιρέτα!

Klaus Peter Wilsch
Μπορεί σύσσωμο το ευρωπαϊκό αλλά και γερμανικό «διευθυντήριο» να παροτρύνει την ιταλική «ορχήστρα» να εκτελέσει με ακρίβεια την υποβληθείσα «παρτιτούρα» άκρας λιτότητας, υπάρχουν όμως πολιτικοί της Γερμανίας, κυβερνητικά στελέχη μάλιστα, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα συστήνουν στους Ιταλούς μια άλλη, πιο ραγδαία λύση: Να γυρίσουν στην λιρέτα!
Ο πρώτος και ευθύτερος εξ αυτών είναι ο....
βουλευτής του Bundestag Klaus-Peter Wilsch, υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU, αρμόδιος επί οικονομικών θεμάτων. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Handelsblatt, διατύπωσε την άποψη ότι, ενόψει της αβέβαιης πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία, θα ήταν καλύτερο η χώρα να φύγει από την ευρωζώνη:
«Αν δεν γίνει εφικτό να πεισθεί η πλειονότητα του πληθυσμού μιας χώρας, ότι και οι ίδιοι πρέπει να τηρούν της αναληφθείσες υποχρεώσεις σχετικά με την λειτουργία του κοινού νομίσματος, δεν μπορεί κανείς από έξω να καλέσει νέες εκλογές, αλλά θα πρέπει η χώρα να αφεθεί να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα», είπε ο Wilsch.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ζώνη του ευρώ θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε αλλαγές: «Αν θέλουμε να επανέλθουμε σε μια ειρηνική και με σεβασμό συνύπαρξη στην Ευρώπη και να παίρνουμε στα σοβαρά το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την ευρω-ευρωπαϊκή ιδεολογία», τόνισε.
«Μια Νομισματική Ένωση θα επιβιώσει μόνο αν εκμεταλλεύεται όλα τα μέλη της».
Παρόμοια ήταν και η θέση του ειδικού σε θέματα οικονομικών του συγκυβερνώντος  FDP, Frank Schaffler, ο οποίος επίσης ζήτησε η πόρτα της εξόδου για τους Ιταλούς να μείνει ανοιχτή:
«Αν θέλει το ευρώ να επιζήσει, πρέπει να μετατραπεί σε ένα νόμισμα που «αναπνέει». Μέλη που δεν τα καταφέρνουν οικονομικά ή δεν το επιθυμούν, θα πρέπει να μπορούν να εξέλθουν από το νομισματικό κλαμπ. 
Σαν τελευταία λύση πρέπει να είναι εφικτός ο αποκλεισμός «αμαρτωλών», όταν αυτοί καταχρώνται διαρκώς την αλληλεγγύη των πάντων».
Ίσως τελικά οι Γερμανοί αυτοί πολιτικοί να φαντάζονται μια ευρωζώνη που θα περιλαμβάνει μόνο … τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"