Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εκρήξεις σε γραφεία τριών πολιτικών στη Θεσσαλονίκη

Εκρήξεις σε γραφεία πολιτικών στη Θεσσαλονίκη
Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγα λεπτά μετά τις 20.00, την Τρίτη 12 Μαρτίου. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα και του πρώην υφυπουργού Γιώργου Ορφανού.
Περιπολικά και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσπευσαν άμεσα στα γραφεία των τριών πολιτικών προσώπων. 
Αναφέρονται....
εκτεταμένες υλικές ζημιές στα κτίρια
Mια εργαζόμενη στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Γκιουλέκα εγκλωβίστηκε λόγω του καπνού μετά από την έκρηξη. 
Τελικά, με τη βοήθεια πυροσβεστών κατέφερε να απομακρυνθεί και πήγε σε κοντινό φαρμακείο προκειμένου να τις παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, στις εισόδους των τριών γραφείων και οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.
Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στο γραφείο του κ. Καλαφάτη, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Κατούνη στα "Λαδάδικα", όπου μετά την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά.
Ο κ. Γκιουλέκας μετά την επίθεση δήλωσε: «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν στήνεται στα έξι μέτρα. Πρέπει να ντρέπονται όσοι το έκαναν αυτό, κινδύνεψε ένας άνθρωπος».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με τη σειρά του, τόνισε «πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή».
Από την πλευρά του, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σημείωσε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποψινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"