Αρκετοί, λοιπόν, είναι οι πολίτες του νομού που κάθονται «σε αναμμένα κάρβουνα».
Ο μεγάλος φόβος είναι, φυσικά, ότι η «συνταγή» που προτάθηκε στην Κύπρο θα....
χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή και εδώ, σε «περίπτωση που παραστεί ανάγκη».
Όπως μας έλεγαν κύκλοι της αγοράς, οι περισσότεροι πολίτες που μετέφεραν τα χρήματά τους σε «ασφαλή καταφύγια» ήταν γιατροί, φαρμακοποιοί και έμποροι-εξαγωγείς προϊόντων. Ενδιαφέρον έχει, όμως, να δούμε, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, τι έγινε όταν το κλίμα άρχισε να… ομαλοποιείται κατά κάποιον τρόπο.
Έτσι, λοιπόν, το Δεκέμβριο του 2012 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά τι κι έφτασαν στο ένα (1) δισεκατομμύριο 844 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή επέστρεψαν στις τράπεζες 101 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε αύξηση 5,8%. Και πάλι, όμως, παρατηρείται το φαινόμενο, η μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων που σηκώθηκαν την κρίσιμη τριετία 2009-2012 να μην επαναπατρίζονται.
Παράλληλα, το αποτύπωμα της κυπριακής κρίσης θα είναι υπολογίσιμο και σε έναν άλλον τομέα: με τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε λειτουργία στο νομό, η Μεσσηνία συγκεντρώνει φοιτητές από την Κύπρο.
Όλοι αυτοί δαπανούν, αναλογικά, ένα σημαντικό ποσό που αφορά στη στέγαση, τη διατροφή, την ένδυση, τη διασκέδαση, τις μετακινήσεις, χρήματα που θα μειωθούν ή και θα εκλείψουν στο πλαίσιο του περιορισμού των οικονομικών δυνατοτήτων των πολιτών της Μεγαλονήσου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"