Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Κόβεται και το επίδομα γάμου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Από την προσεχή Δευτέρα, 1η Απριλίου, χιλιάδες εργαζόμενοι ενδέχεται να υποστούν νέα μείωση μισθών, σε ποσοστό 10% εφόσον αμείβονται με τα κλιμάκια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το 10% αφορά το επίδομα γάμου, το οποίο μπορούν στο εξής να μην καταβάλλουν ακόμη και οι εργοδότες – μέλη των οργανώσεων που υπέγραψαν την τελευταία ΕΓΣΣΕ. 

Αιτία....
το τέλος της μετενέργειας της ΕΓΣΕΕ καθώς λήγει και το τρίμηνο εντός του οποίου παρέμεναν σε ισχύ (για τους εργοδότες – μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων) τόσο το επίδομα γάμου όσο και άλλες πρόσθετες παροχές (επιδόματα σπουδών ή άδειες) που είχαν συμφωνηθεί με τη ΓΣΕΕ αλλά δεν είχαν κυρωθεί με νόμο.
Πρακτικά, με το τέλος του χρόνου μετενέργειας (από 6 μειώθηκε σε 3 μήνες) παύουν να ισχύουν και όλοι οι όροι των συμβάσεων, εφόσον δεν έχουν προβλεφθεί για τις ατομικές συμβάσεις. Το επίδομα γάμου αντιστοιχεί σε 58,61 ευρώ για τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια (586,08 ευρώ μεικτά εφόσο0ν είναι άνω των 25 ετών και 511 ευρώ μεικτά για τους νεότερους, κάτω των 25 ετών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"