Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ευρωπαϊκή συμφωνία για το χρέος, όπως το 1953, ζήτησε ο Τσίπρας από το LSE

Ευρωπαϊκή συμφωνία για το χρέος, όπως το 1953, ζήτησε ο Τσίπρας από το LSE
Η μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας και να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση» δήλωσε, από το Λονδίνο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) σε εκδήλωση με θέμα «Η διέξοδος της Ελλάδας από την κρίση».
«Οι πολιτικές της λιτότητας οι οποίες επιβλήθηκαν στην Ευρώπη
....

, όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, δε μοιάζει να προσφέρουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Δεν μοιάζει να αποτελούν καν προϋποθέσεις για μια τέτοια έξοδο. Αντιθέτως, εξαρτώνται από την κρίση κάνοντας τη δυνατότητα μιας μελλοντικής εξόδου από αυτήν ακόμα πιο δύσκολη» πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει πει ότι η μελλοντική κυβέρνηση πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις πολιτικές, ενώ θα πρέπει παράλληλα να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση με τους δανειστές.

» Έχει υποστηριχθεί ότι μια οικονομικά βιώσιμη στρατηγική μπορεί να παραδειγματιστεί από τη Συμφωνία για το Χρέος του Λονδίνου το 1953, η οποία έδωσε το έναυσμα της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Χωρίς την συμφωνία του Λονδίνου δε θα υπήρχε τέτοιο θαύμα. Ένα κούρεμα του χρέους, μια τεράστια επένδυση διά του σχεδίου Μάρσαλ, όροι χρηματοδότησης που συνδέονται με την παραγωγή και τους ρυθμούς ανάπτυξης ήταν κεντρικοί πυλώνες μιας τέτοιας συμφωνίας» εξήγησε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην επιδείνωση που παρουσιάζεται σε ζητήματα δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα που ανέφερε:

- Οι οικονομικές αποφάσεις που ελήφθησαν ανάμεσα στην Γερμανία και τη Γαλλία επιβάλλονται χωρίς καν την πρόφαση της διευρυμένης προσπάθειας διαβούλευσης.

- Η επιβολή τεχνοκρατών, όπως ο Μάριο Μόντι στην Ιταλία και ο Λουκάς Παπαδήμος στην Ελλάδα.

- Ζητήθηκε από τους πολιτικούς ηγέτες του Νότου να υπογράψουν τις πολιτικές λιτότητας, ακόμη και πριν την διεξαγωγή των εκλογών

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο ο Αλ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επαφές και συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη της σκιώδους κυβέρνησης του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας με κινήματα και σωματεία συνδικάτων και θα μιλήσει σε μεγάλη εκδήλωση της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.03.2013

16:30 Συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών και μέλη της σκιώδους κυβέρνησης του Labour Party στη Βουλή. (House of Commons)

18:30-20:00 Ομιλία του Α. Τσίπρα σε εκδήλωση της οργάνωσης του Σύριζα Λονδίνου ( Friends Meeting House , 173-177 Euston Road London NW1 2BJ )

ΣΑΒΒΑΤΟ 16.03.2013

10:00 Συνάντηση με την κίνηση Coalition of Resistance, την πρωτοβουλία Greek Solidarity Campaign και Σωματείο συνδικάτων ( Κεντρικά γραφεία της TUC, Congress House, Great Russel Street)

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"