Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την 192η επέτειο από την Απελευθέρωση της Καλαμάτας

Καλαμάτα: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την 192η επέτειο από την Απελευθέρωση
Από το Μαρδάκι ξεκίνησαν οι εορτασμοί για την 192η επέτειο από την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό
Η εκδήλωση με τίτλο «Η Συμβολή των Αλαγονίων στον Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία», διοργανώθηκε από τα τοπικά συμβούλια και τους πολιτιστικούς συλλόγους  Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας και Πηγών. 
Το ερχόμενο Σάββατο, 23 Μαρτίου, ανήμερα της επετείου, στις 3.00 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θα....
ξεκινήσουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις, για την Αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας, από τους οπλαρχηγούς και τα παλικάρια τους. 
Η έναρξη των εκδηλώσεων, γίνεται με τον τερματισμό του «Δρόμου Θυσίας» και την άφιξη του σκυταλόδρομου που θα μεταφέρει τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς. Θα ακολουθήσουν η τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, τρισάγιο στη μνήμη των αγωνιστών του ’21 και αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας από τους Έλληνες, με τη συμμετοχή μελών πολλών πολιτιστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων. Η εκδήλωση θα κλείσει με παρέλαση μαθητών και όσων θα μετάσχουν στην Αναπαράσταση.
Το βράδυ της 23ης Μαρτίου η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τη φημισμένη Χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης, μια Χορωδία που ιδρύθηκε το 1964 και διαθέτει σημαντική ελληνική και διεθνή παρουσία, έχοντας αποσπάσει πολλές βραβεύσεις, μάλιστα, στο εξωτερικό. 
Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 8.30, η Χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, θα μετάσχει στην εκδήλωση «1821 – Τα τραγούδια του Αγώνα».Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Κατερίνα Καραμπάτσα. Θα λάβουν μέρος, επίσης, οι ηθοποιοί Γιώργος Τσαπόγας και Μαρίνα Ταβουλάρη και θα διαβαστούν αποσπάσματα από ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου. Τη σκηνοθεσία θα επιμεληθεί ο Κώστας Κατσουλάκης.  
Την Κυριακή 24 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο στις 8.00 το βράδυ, θα δώσει εορταστική συναυλία η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, κατά την οποία θα αποδοθούν μουσικά έργα σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. 
Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Οι Φιλέλληνες τραγουδούν το ’21» και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα αποδώσει έργα τα οποία έγραψαν δημοφιλείς Φιλέλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι εμπνεύσθηκαν από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821. 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"