Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σε διαθεσιμότητα 12.700 υπάλληλοι - Λίστα με ονόματα προς Τρόικα

dimosioi ipalliloi apoliseisΣε καθεστώς διαθεσιμότητας μπαίνουν 12.700 υπάλληλοι έως τον Ιούνιο σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με το Έθνος, από αυτούς οι 8.800 θα ενταχθούν άμεσα, μετά και τα τελεσίγραφα των δανειστών.
Η κυβέρνηση, προκειμένου να πιστοποιήσει στην τρόικα ότι το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας προχωράει, πρόκειται να παραδώσει στην τρόικα τη λίστα με τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Αναλυτικότερα....

από τους 12.700 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι 5.503 προέρχονται από το στενό Δημόσιο τομέα, οι 800 από οργανισμούς που καταργούνται, οι 2.500 από συγχωνεύσεις οργανισμών και οι 3.896 είναι επίορκοι.

Απολύονται όσοι δεν δεχτούν τη μετάταξη

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι απολύσεις. Ωστόσο, όσοι δε δεχτούν τις μετατάξεις που προβλέπει το σχέδιο κινητικότητας, αυτοί είναι βέβαιο πως θα βρεθούν εκτός Δημοσίου σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης υποστήριξε στην εφημερίδα «Realnews» ότι οι υπάλληλοι που δε θα δεχτούν τη μετάταξή τους στο πλαίσιο της κινητικότητας θα βρεθούν εκτός Δημοσίου.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.

Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"