Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

Μπλόκο Νίκαιας  (Eurokinissi) Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν την Κυριακή οι αγρότες, με πανελλαδικό συντονισμό όλων των μπλόκων, ενώ ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Παράλληλα, προχωρούν σε αποκλεισμό του εθνικού οδικού δικτύου, σε καθημερινή βάση, από τις δύο έως τις τρεις το μεσημέρι.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από 35 μπλόκα σε όλη τη χώρα, αποφασίστηκε να....
υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου.
Στο μεταξύ, η απόφαση για καθημερινό αποκλεισμό τέθηκε σε άμεση υλοποίηση. Μετά την ολοκλήρωση της τρίωρης συνεδρίασης, εκατοντάδες αγρότες κατάφεραν να ανέβουν επί του ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, όπου και παρέμειναν επί περίπου μισή ώρα, έχοντας αποκλείσει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι αγρότες αποχώρησαν με ηρεμία παρά το γεγονός ότι νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να υπερκεράσουν τις αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκε ένταση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.
 
Το μπλόκο της Νίκαιας είχε επισκεφθεί νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε δηλώσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζοντας ότι τα αριστερά κόμματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. 
Νωρίτερα, ο Π. Λαφαζάνης θέλησε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αγροτών, αλλά δεν του επετράπη
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Αγροτικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, τον προέτρεψε να επισκεφθεί τα μπλόκα.
 
Οι αγρότες καλούν φορείς να στηρίξουν τον αγώνα τους και άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα τους. 
 
Εκτός του μπλόκου της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μπλόκα υπάρχουν ακόμη: στο νομό Ημαθίας, στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλλίων, παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος του Δήμου Αμφιπόλεως.
 
Τρακτέρ είναι, επίσης, παραταγμένα- μεταξύ άλλων -στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, με ένα νέο μπλόκο από πατατοπαραγωγούς της Δράμας στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.
 
Σε Έβρο και Ροδόπη οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"