Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Επιστράτευσε τους ναυτικούς η κυβέρνηση - «Ραντεβού» στους καταπέλτες δίνει η ΠΝΟ

Επιστράτευσε τους ναυτικούς η κυβέρνηση - «Ραντεβού» στους καταπέλτες δίνει η ΠΝΟΑποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους εμφανίζονται οι ναυτικοί, παρά την απόφαση της κυβέρνησης για την πολιτική επιστράτευση των πληρωμάτων. 
Οι απεργοί της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στα λιμάνια της Αττικής, στις 6 το πρωί, οπότε τίθεται σε ισχύ η απόφαση της επιστράτευσης.
Σε έκτακτη συνέλευση της ΠΝΟ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, αποφασίστηκε....
παράλληλα, η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα περιφερειακά λιμάνια, πλήν της Αττικής, δηλαδή του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Στο λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται να συγκεντρωθούν όλα τα συνδικάτα προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις. Ηδη πάντως ζητήθηκε από τους απεργούς να αγνοήσουν την επιστράτευση, να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας και να περιφρουρήσουν την απεργία τους.
Τα φύλλα επίταξης άρχισαν να επιδίδονται άμεσα.
Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΝΟ μαζί με το Εμπορικό Κέντρο Πειραιά και άλλων κλάδων εργαζομένων, στην προβλήτα απέναντι από τον Αγιο Διονύσιο, στον Πειραιά.
Επιστράτευσε τους ναυτικούς η κυβέρνηση - «Ραντεβού» στους καταπέλτες δίνει η ΠΝΟ
Σε δηλώσεις του, νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης αναφέρθηκε διεξιοδικά στις παραχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση προκειμένου να επέλθει μια συμφωνία, ενώ χαρακτήρισε εξαντληθέντα τον διάλογο που έγινε με τα σωματεία των ναυτικών.
«Οπως φαίνεται από την απόφαση της ΠΝΟ όπου η πλειοψηφία ήταν οριακή, δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν επιτρέπουν να συνεχιστεί ο διάλογος» τόνισε. «Κατόπιν τούτου γαι να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις συγκοινωνίες εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό να διατάξει την πολιτική κινητοποίηση και την επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων» είπε.
Επιστράτευσε τους ναυτικούς η κυβέρνηση - «Ραντεβού» στους καταπέλτες δίνει η ΠΝΟ
Ο κ. Μουσουρούλης εξήγησε ότι η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 6.00 αύριο το πρωί οπότε και λήγει η προ δύο ημερών προκηρυχθείσα απεργία της ΠΝΟ.
Από την πλευρά τους οι ναυτικοί, στην απόφασή τους για την απεργία, ανέφεραν ότι ο διάλογος που προηγήθηκε με το υπουργείο δεν κατέληξε στην ικανοποίηση του αιτήματός τους που είναι η απόσυρση ολόκληρου του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «που ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν».
«Πέραν της απόσυρσης του παραπάνω πολυνομοσχεδίου, τα αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου της απεργίας της Ομοσπονδίας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών, την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτεργατών και άλλα» συμπλήρωσε η ΠΝΟ.
ΣΥΡΙΖΑ: Οι ναυτεργάτες έχουν 100% δίκιο
«Οι αγώνες δεν σταματάνε με επιστρατεύσεις», δήλωσε από το λιμάνι του Πειραιά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «μετατρέπει την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε μια ιδιότυπη κοινοβουλευτική χούντα του κεφαλαίου, σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας». «Οι ναυτεργάτες έχουν 100% δίκιο και υπάρχει και κοινό μέτωπο ναυτεργατών και αγροτών» πρόσθεσε.
Καμμένος: Νομοσχέδιο - ταφόπλακα για τη ναυτιλία και τα νησιά
Στη συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα του βρίσκεται στο πλευρό των ναυτικών και των νησιωτών.
Ο κ.Καμμένος άσκησε δριμεία κριτική στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι είναι «η εκτέλεση και της ακτοπλοΐας και της ναυτοσύνης, αλλά και της ζωής των νησιωτών το χειμώνα», καθώς, όπως είπε, «η κατάργηση της δεκάμηνης δρομολόγησης των πλοίων σημαίνει τέλος πλοία για το χειμώνα, τέλος μεταφορές στα νησιά».
«Αυτό το νομοσχέδιο που επέβαλε η τρόικα και υιοθέτησε η εσωτερική τρόικα αποτελεί την ταφόπλακα στην ελληνική ναυτιλία, στην ακτοπλοΐα, αλλά και στη ζωή των νησιών μας», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΚΚΕ: Αχαλίνωτος αυταρχισμός της κυβέρνησης
Η απόφαση επιστράτευσης και των ναυτεργατών φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
ΓΣΕΕ: Ακραίο αντιδημοκρατικό μέτρο η επιστράτευση
Ακραίο αντιδημοκρατική μέτρο χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την επιστράτευση των ναυτκων από την κυβέρνηση.
Η ΓΣΕΕ «καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία όπως αυτή των ναυτεργατών. Είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό».
Παράλληλα καταφέρεται κατά του υπουργού Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας πως αντί να επιχειρεί να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και να βάλει τέλος στην «προκλητική αδιαλλαξία των εφοπλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων» επιδεικνύει την πυγμή του σε λάθος αποδέκτες.
Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης και συμπαρατάσσεται «στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών κατά των αδιέξοδων πολιτικών που εντείνουν τη φτώχεια, εξαθλιώνοντας κοινωνία και οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"