Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν

Στουρνάρας: Οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουνΣτην προειδοποίηση ότι οι «μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί» προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δημοσιοποιώντας παράλληλα στοιχεία για το σύνολο των δημεύσεων κατά μεγάλων οφειλετών το 2012.
Στη δήλωσή του ο κ. Στουρνάρας σημειώνει: «Η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή στη χώρα μας πρέπει να σταματήσει. 
Είναι αδιανόητο να....
σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Επαναλαμβάνω ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώνουν, ενώ σε όσους αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, θα επιδειχθεί μεγαλύτερη ευελιξία».
Οσον αφορά τις συνολικές δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών αξιών καθώς και καταθέσεων) μέσα στο 2012, αυτές ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,4 δισ. ευρώ προήλθε από τις εφορίες και τα 100 εκ. ευρώ από το ΣΔΟΕ και την Αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων.
Πιο αναλυτικά:
Δέσμευση καταθέσεων. Έχουν ζητηθεί από τις τράπεζες μέσα στο 2012, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, για 742 οφειλέτες, για συνολικό χρέος και ισόποση δέσμευση, ύψους 350 εκ. ευρώ. Από αυτούς, οι 62 είναι μεγαλύτεροι οφειλέτες και τους δεσμεύτηκε ποσό από 100.000 ευρώ και άνω (για ισόποσο χρέος), ενώ το συνολικό ποσό κατασχέσεων φθάνει τα 320 εκατ. ευρώ.
Κατασχέσεις. Για 12.136 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που χρωστούσαν στο δημόσιο, δεσμεύτηκε -με προσημείωση- κινητή και ακίνητη περιουσία (κατοικίες, οικόπεδα, εργοστάσια, αυτοκίνητα αεροσκάφη, πλοία κλπ.) ύψους 1,05 δις ευρώ.
Από αυτούς, οι έχοντες χρέη από 100.000 ευρώ και άνω είναι 4.245 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες και τους δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 841,3 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, από το 1,4 δισ. ευρώ που είναι οι δεσμεύσεις και κατασχέσεις από εφορίες, το 1,16 δις ευρώ, αφορά μεγάλους φοροφυγάδες που οφείλουν από 100.000 ευρώ και άνω.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"