Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μεσογειακή Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου

Η 5η Μεσογειακή Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί 1 με 3 Μαρτίου στην Αθήνα (Ελληνικό), όπου θα διεξαχθεί και ο Διεθνής Διαγωνισμός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Αριστείον 2013.
Στην έκθεση θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, τυποποιητές ελαιολάδου και ελιάς, εξαγωγείς τελικού προϊόντος, εργαστήρια και όργανα ποιοτικού ελέγχου, πιστοποίηση κατά πρότυπα iso και haccp, μηχανήματα επεξεργασίας και....
τυποποίησης ελαιολάδου, μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς, αντλίες, κινητήρες, δεξαμενές, κ.ά. 
Η διοργάνωση απευθύνεται σε ελαιοπαραγωγούς και καλλιεργητές, εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των ενώσεών τους, ελαιουργούς, εκπροσώπους και στελέχη των τυποποιητικών επιχειρήσεων, εμπόρους, διανομείς και λιανοπωλητές, εξαγωγείς, καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο.

Διαγωνισμός
Όσο για τον 5ο διαγωνισμό εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου Αριστείον 2013, θα απονείμει τα βραβεία:
α) Χρυσό Αριστείον 2013, Ανώτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
β) Αργυρό Αριστείον 2013, Ανώτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
γ) Χάλκινο Αριστείον 2013, Ανώτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Σκοπός του διαγωνισμού είναι:
α) Η ενημέρωση των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, ώστε να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας τη χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"