Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ερμαφρόδιτος και με ανταλλακτικό! Αλλάζει πέος έπειτα από κάθε συνεύρεση

Ερμαφρόδιτος και με ανταλλακτικό!Πέος μιας χρήσης διαθέτει ένας θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας, όπως ανακάλυψαν πρόσφατα ειδικοί από την Ιαπωνία. Το ζώο έχει την ιδιότητα να αποκολλά, να ξαναμεγαλώνει και να ξαναχρησιμοποιεί το νέο πέος του όσες φορές θέλει.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το Chromodoris reticulata, όπως είναι το βιολογικό του όνομα, είναι ίσως το μόνο ζώο στον πλανήτη το οποίο διαθέτει πέος μιας χρήσης.
Σύμφωνα με την έρευνα που....
δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Biology Letters», η σεξουαλική ζωή αυτού του πλάσματος είναι περίπλοκη, πριν ακόμη εξελιχθεί το αναπαραγωγικό του σύστημα, καθώς είναι ερμαφρόδιτο.
Αυτό σημαίνει ότι τα σαλιγκάρια διαθέτουν και πέος και κόλπο και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν συγχρόνως και εναλλάξ. Προτιμούν δηλαδή τις ερωτικές επαφές κατά τις οποίες καθένας από τους δύο παρτενέρ παίζει ταυτόχρονα τον ρόλο του αρσενικού και του θηλυκού.
Η ανακάλυψη έγινε όταν ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα συνέλεξε τα σαλιγκάρια από έναν κοραλλιογενή ύφαλο και τα έβαλε σε ένα ενυδρείο για να παρακολουθήσουν το ζευγάρωμα.
Αυτό που τους έκανε εντύπωση δεν ήταν τόσο το ερμαφρόδιτο πλάσμα, αλλά ότι το σαλιγκάρι απέβαλε το πέος του περίπου 20 λεπτά μετά την σεξουαλική πράξη. Ακολούθως, αποκάλυψαν πως το πέος του το χρησιμοποιεί μόνο μία φορά το ίδιο εικοσιτετράωρο. Βάζοντάς το στο μικροσκόπιο για μία ανατομική αναλυτική ματιά, οι ειδικοί είδαν ότι κάτω από κάθε νέο πέος υπάρχει μια δομή σε μορφή σπείρας, η οποία ξετυλίγεται, επιμηκύνεται και έτσι αναπτύσσεται ο νέος φαλλός. Αυτό συμβαίνει 24 ώρες μετά την απόρριψη του προηγούμενου.
Και μπορεί να έχουν καταλάβει αρκετά για την εντυπωσιακή φυσιολογία του αλλά δεν κατάφεραν ακόμη να μάθουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Τα σαλιγκάρια που εξέτασαν οι ειδικοί βρέθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά υπάρχουν ίδια και στον Ινδικό και ανήκουν στην ομοταξία μαλακίων που ονομάζονται γυμνοβράγχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"