Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ναυτική τραγωδία με δύο Έλληνες τραυματίες στις Κανάριες Νήσους

Ναυτική τραγωδία σημειώθηκε σε κρουαζιερόπλοιο στην νήσο Λα Πάλμα στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων με πέντε νεκρούς ναυτικούς και τρεις τραυματίες ανάμεσά τους και δύο Έλληνες όταν κατά τη διάρκεια άσκησης ρουτίνας για την εκκένωση του πλοίου μια σωσίβια λέμβος καταπλάκωσε τους άτυχους ναυτικούς. 
Το κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty με σημαία Μάλτας βρισκόταν....
αγκυροβολημένο στο λιμάνι της νήσου Λα Πάλμα και το πλήρωμα εκτελούσε μια συνηθισμένη άσκηση εκκένωσης. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ιμάντες ασφαλείας μιας σωσίβιας λέμβου έσπασαν παρασέρνοντας και καταπλακώνοντας τους ναυτικούς. 

Πέντε μέλη του πληρώματος, τρεις Ινδονήσιοι, ένας Φιλιππινέζος και ένας με καταγωγή από την Γκάνα έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα τρία μέλη του πληρώματος δύο Έλληνες και ένας Φιλιππινέζος έχουν τραυματιστεί σοβαρά.  

Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν περίπου 1.440 επιβάτες από τους οποίους δεν κινδύνεψε κανείς. Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης το εν λόγων πλοίο έχει ως βάση του το κοντινό νησί της Τενερίφης και πραγματοποιεί συχνές κρουαζιέρες στις Κανάριες Νήσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"