Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις!

http://iatropedia.com/images/cache/009a47f8c163bd39f0319ec66628b8f2.w600.h340.z1.jpgΔωρεάν και με πίστωση θα μπορούν και πάλι να κάνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις εργαστηριακές και διαγνωστικές του εξετάσεις τουλάχιστον στα περισσότερα ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα καθώς τα σωματεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας αποφάσισαν να διακόψουν την επίσχεση

Η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να....
αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων
Ο κλάδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία η αναστολή της επίσχεσης των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Και αυτό διότι ο Αν. Υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς δεσμεύτηκε να δει με θετικό μάτι τα αιτήματά τους.
Ειδικότερα
1) ενταλματοποιήθηκε ο Ιούλιος 2012 και ο κλάδος θα πληρωθεί τον μήνα αυτόν το αργότερο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.
2) Επίσης δόθηκε εντολή μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οριστικοποίηση των καταθέσεων που αφορούν τον μήνα Αύγουστο 2012 στις περιφερειακές διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.( πρώην Υ.Π.Α.Δ.), με προοπτική ενταλματοποίησης του την προσεχή Δευτέρα.
3) Υπήρξε δέσμευση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τον προγραμματισμό αποπληρωμής και του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού και του Αν. Υπουργού Υγείας για ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων. 
4) Έχει υπογραφεί κατά δήλωση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για το ύψος του «κουρέματος» στις παλαιές οφειλές, που από 10% έως τις 15.000 ευρώ και 20% έκπτωση πέραν αυτού του ποσού, το τελικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 10% και 15% αντίστοιχα. Παράλληλα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει άμεση εξόφληση των εκκαθαρισμένων λογαριασμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και προκαταβολή 80% των μη ελεγμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
5) Υπήρξε δέσμευση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά ότι, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουμε εξοφληθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους.
   
Ωστόσο ο κλάδος παραμένει σε ετοιμότητα σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να επανέλθει με νέα επίσχεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"