Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο Παναγία Υπαπαντή

http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/vlarge/public/%CE%91%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF-17.jpgΜε τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Υπαπαντή.
Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν το μητροπολιτικό ναό της Καλαμάτας, όπου έχει ενθρονιστεί η θαυματουργή εικόνα για να την προσκυνήσουν.  
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου
Αμέσως μετά....
στις 11.00, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους, οι  μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης.
Το «παρών» έδωσαν επίσης  μεταξύ άλλων,η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Γ. Καρατζαφέρης,οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης , Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κουκούτσης. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο γ.γ του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ,ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτ. Γεωργακόπουλος..
Χθες, στις 6.30 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε ί πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"