Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Από τον Απρίλιο χάνεται οριστικά το επίδομα γάμου

Από τον Απρίλιο χάνεται οριστικά το επίδομα γάμουΑπό τον Απρίλιο χάνεται οριστικά το επίδομα γάμου
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση και είναι παντρεμένοι θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 10%.
Συγκεκριμένα, ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου θα καθορίζεται με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αφού έχει προηγηθεί κοινωνικός διάλογος και....
έχουν υπολογιστεί μια σειρά παράγοντες (η πορεία της οικονομίας, της ανεργίας κ.ά.).  
Σημειώνεται πως πέρσι ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22% (για τους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση είναι 32%), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 586 ευρώ.
Οι τριετίες τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση διασώζονται αλλά παραμένουν παγωμένες μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Για παράδειγμα, μισθωτός που αμείβεται με την εθνική συλλογική σύμβαση και έχει από 6 έως 9 έτη προϋπηρεσίας δικαιούται 703,3 ευρώ (586 ο κατώτατος μισθός συν 117,22 ευρώ επίδομα τριετιών).
Σημειώνεται πως οι δανειστές ζητούν να καταργηθούν οι προσαυξήσεις που δίνονται για τις τριετίες με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. 
Σε περίπτωση που γίνονταν δεκτές ανάλογες εισηγήσεις, εργαζόμενος που μπαίνει στην αγορά εργασίας με τον κατώτατο μισθό, και μετά από δέκα χρόνια θα συνεχίζει να παίρνει 586 ευρώ!
Οσον αφορά τα θεσμικά ζητήματα (π.χ. άδειες), δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή και διατηρούνται σε ισχύ όσα προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. 
Αυτό ισχύει τόσο για τα μέλη όσο και για τα μη μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"