Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Προκλητικός ο Ερντογάν: «Δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία που έδωσε στο Πανεπιστήμιο ΕLTE της Βουδαπέστης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ουγγαρία, στην αναφορά του για την Κύπρο, φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει μια χώρα με το όνομα Κύπρος.
«H νότια Κύπρος δεν είναι κράτος, είναι μια «διοίκηση», διότι δεν υπάρχει κάποια χώρα με την ονομασία Κύπρος

Σε ένα νησί όπου....
υπάρχουν δυνάμεις ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πώς εσείς αυτό το παρουσιάζετε ως ‘"Κύπρο";»

Συνεχίζοντας το σκεπτικό του ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει «ελληνική διοίκηση της νοτίου Κύπρου» και βόρεια της πράσινης γραμμής είναι το «τουρκικό κράτος της Κύπρου».

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «παρότι οι Ελληνοκύπριοι δεν δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν, η Ε.Ε τους έκανε μέλος της. Τι είδους ιδεολογική προσέγγιση είναι αυτή; Τώρα η Ε.Ε προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την οικονομία των Ελληνοκυπρίων που χρεοκόπησε και έτσι πληρώνει το τίμημα».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προειδοποίησε ακόμη την Ε.Ε τονίζοντας πως στην περίπτωση που διατηρηθεί η στασιμότητα στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην Ε.Ε, η Άγκυρα θα επανεξετάσει τη στάση της. «Θα περιμένουμε ως ένα σημείο. Μετά θα αποφασίσουμε κι εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «εμείς θα προσθέσουμε οικονομική δύναμη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"