Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Τυπικό «ναι» από Eurogroup για τη δόση των 9,2 δισ.

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την χώρα μας έδωσε το Eurogroup από τις Βρυξέλλες.
Από αυτά, τα 7,2 δισ. αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των
τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η συζήτηση για την Ελλάδα ήταν ολιγόλεπτη και σημειώθηκε πως η Ελλάδα....

έχει κάνει επαρκή πρόοδο, όπως άλλωστε ανέφερε και η σχετική εισήγηση του Euro Working Group. 
Ο Γιούνκερ με τον διάδοχό του, ΝτάισελμπλουμΣτο χθεσινό Eurogroup προέδρευσε για τελευταία φορά ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από οκτώ χρόνια στην ηγεσία του οργάνου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε προερχόμενος στη συνεδρίαση, ότι αισθάνεται μελαγχολία, αλλά κυρίως ανακούφιση που φεύγει από την προεδρία του Eurogroup, ενώ σημείωσε ότι χαίρεται πως βγαίνει από το κτήριο, καθώς έξι μήνες ζητούσε να τον βγάλουν από εκεί!

Απαντώντας σε δημοσιογράφο που του ζήτησε να της πει μία τελευταία ατάκα, είπε «όλα έχουν ένα τέλος, μόνο το λουκάνικο έχει δύο», αναφέροντας ένα γερμανικό ρητό!

Στο μεταξύ, την προσήλωση του στην ενότητα της Eυρωζώνης εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι για το 2013 το βασικό διακύβευμα της Ευρωζώνης είναι να συνδυαστούν η δημοσιονομική σταθεροποίηση, η τραπεζική ενοποίηση και η προοπτική επιστροφής στην ανάπτυξη.

Ο γάλλος υπουργός είπε ότι δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την Κύπρο, καθώς δεν υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι «για να ενεργοποιηθεί ένα πακέτο βοήθειας θα πρέπει να υπάρχουν ενδείξεις ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της Ευρωζώνης», εκτιμώντας ότι δε θα υπάρξει σύντομα απόφαση για την Κύπρο.

Για την πορεία υλοποίησης του κυπριακού μνημονίου θα ενημερώσει του εταίρους του στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, προσθέτοντας ότι η Κύπρος έχει ικανοποιήσει όλες τις εισηγήσεις της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"