Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Από σήμερα νέα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Καλαμάτα

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/13/01/07/212941.jpg?w=644&f=bicubicΛίγο πριν τα Χριστούγεννα παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα «Παραδείσια – Τσακώνα», του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα 
Με την λειτουργία του νέου τμήματος -είναι αλήθεια- οι μετακινούμενοι απολαμβάνουν μια ενιαία, ταχεία και ασφαλή διαδρομή σε μήκος 147 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο έως και την είσοδο της Καλαμάτας (ανισόπεδος κόμβος «Μεσσήνης/Θουρίας»).  
Βάσει των προβλέψεων της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου....
«Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο –Σπάρτη» (Ν. 3559/2007) και της λοιπής υφιστάμενης Νομοθεσίας, από χθες Δευτέρα 7/1/2013 στις 6 το απόγευμα, έχει τεθεί σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων Βελιγοστής και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Παραδεισίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα). 
Η χρέωση στο μετωπικό σταθμό διοδίων Βελιγοστής αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λεύκτρου - Τσακώνας/Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου του μήκους 700μ. αυτοκινητοδρόμου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί (κυκλοφορία μέσω προσωρινής παράκαμψης). Αντίστοιχα, στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων η χρέωση αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Παραδεισίων και Τσακώνας/Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου και πάλι του παρακαμπτόμενου μήκους.  
Για κάθε μία από τις κατηγορίες οχημάτων που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης, οι τελικές τιμές διαμορφώνονται ως εξής
Μετωπικός Βελιγοστής: Προς Αθήνα / Προς Καλαμάτα: Δίκυκλα, τρίκυκλα - 0,80€, Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. - 1,20€, Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. - 3,10€, Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. - 4,30€. 
Πλευρικοί Παραδεισίων: Εξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα / Είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα: Δίκυκλα, τρίκυκλα - 0,50€, Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. - 0,70€, Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. - 1,80€, Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. - 2,60€. Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών, πλέον όλων των αυτοκινητοδρόμων εκτός της Νέας Οδού (Αθήνα - Λαμία).  
http://www.sport-fm.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"