Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινούν οι έλεγχοι της εφορίας για τα αδήλωτα εισοδήματα

Ξεκινούν οι έλεγχοι της εφορίας για τα αδήλωτα εισοδήματα  Αδήλωτα εισοδήματα και διαφυγόντες φόρους αναζητεί η εφορία
Για τον σκοπό αυτό ξεκινά ελέγχους μέσω στοχευμένων διασταυρώσεων σε δαπάνες για φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς ιδιωτικά σχολεία, κολέγια , ιατρεία , ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και γυμναστήρια. 

Ζητά από τους ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων, σχολών και ιατρικών κέντρων να τις αποστείλουν αναλυτικές καταστάσεις με....
τους πελάτες τους και τα χρήματα που τους κατέβαλαν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες
Στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα αντιπαραβάλει τα δεδομένα αυτά με τις δαπάνες που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στην εφορία . 
Θα τσεκάρει έτσι αν κρύβουν δαπάνες (π.χ δίδακτρα ) ώστε να αποφύγουν τα τεκμήρια διαβίωσης και την πληρωμή επιπλέον φόρων. 
Πιο αναλυτικά με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών ζητά να αποσταλούν στην ΓΓΠΣ, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αναλυτικά στοιχεία για όλους τους πελάτες τους, προκειμένου αυτά να διασταυρωθούν με τις δαπάνες και τα εισοδήματα που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις. Ζητά στοιχεία από ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, (εξαιρούνται τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες) , πανεπιστήμια, κολλέγια, παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, ιδιαιτέρων μαθημάτων, εισαγωγικών εξετάσεων και πιστοποιήσεων γενικά, ιδιωτικά ΙΕΚ, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ινστιτούτα, επαγγελματικές και τεχνικές σχολές, σχολές οδήγησης, ωδεία και μουσικές σχολές, σχολές χορού, πολεμικών τεχνών και γυμναστήρια.  
Τα στοιχεία που πρέπει να διαβιβαστούν στην ΓΓΠΣ είναι τα ακόλουθα:
- ΑΦΜ υπόχρεου που καταβάλει σταθερά τα δίδακτρα σε όλη τη διάρκεια του έτους.
- Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το ΑΦΜ
- Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και ποσό αμοιβών για τυχόν πρόσθετες παροχές (εξέταστρα, μεταφορικά, διατροφή, αθλοπαιδιές, ιδιαίτερα μαθήματα, κ.λ.π.).
Επιπλέον τα ιδιωτικά θεραπευτήρια καλούνται μέσα στην ίδια προθεσμία (έως τις 20 Φεβρουαρίου) να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ αναλυτικά στοιχεία που αφορούν :
-Τον ΑΦΜ του ιατρού που εκτέλεσε κάθε ιατρική πράξη,
-την ένδειξη έμμισθου ή συνεργαζόμενου ιατρού, 
-την ημερομηνία που έγινε η πράξη.
-τον κωδικό της πράξης,
Θα πρέπει να σημειωθεί πως την ίδια υποχρέωση σύμφωνα με την εγκύκλιο έχουν και όλα τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων πλαστικής χειρουργικής, καθώς και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
Εκτεταμένο πρόγραμμα διασταυρώσεων τρέχει αυτή την περίοδο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων . Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ζητήσει αναλυτικά δεδομένα από τράπεζες , ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Έτσι οι τράπεζες στέλνουν στοιχεία που αφορούν δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπόλοιπο και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών
Από την πλευρά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία των πελατών τους και το ποσό των ασφαλίστρων που κατέβαλε καθένας.
Οι εταιρείες τηλεφωνίας (σταθερής και κινητής) , ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να αποστείλουν στοιχεία που αφορούν σε αριθμούς παροχής και ποσά που καταβλήθηκαν από τους πελάτες τους. 
Τέλος οι εταιρείες έκδοσης πιστωτικών καρτών διαβιβάζουν δεδομένα για συναλλαγές που έχουν γίνει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"