Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Οι τράπεζες πήραν τις καταθέσεις πυρόπληκτων δανειοληπτών στη Μεσσηνία!

Επιστολή – καταγγελία προς τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και το γενικό γραμματέα Γεώργιο Μέργο, έστειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, για τα δάνεια πυροπλήκτων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Ο κ. Πετράκος μεταφέρει καταγγελίες δανειοληπτών για αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς.
Πήραν καταθέσεις
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Πετράκος αναφέρει:....
«Σας καταγγέλλω μια προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια των τραπεζών για μια ακόμη φορά. Μετά από καταγγελίες Μεσσήνιων δανειοληπτών πυρόπληκτων δανείων που τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, έγινε αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου.
Σας καταγγέλλω συγκεκριμένα: Στις 24/1/2013 η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος σάρωσε όλους τους καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου δανειοληπτών που είχαν εγκεκριμένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δάνεια, παρά την υπουργική απόφαση για ρύθμιση των υποχρεώσεων των δανειοληπτών του 2012 (α και β εξαμήνου) και μεταφορά των υποχρεώσεων αυτών μαζί με τις δύο τελευταίες δόσεις του δανείου.
Η δικαιολογία που προτάθηκε από την Τράπεζα (Υπ/μα Καλαμάτας) ήταν ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας δεν ήταν εφικτός ο διαχωρισμός των δανείων αυτών από τα υπόλοιπα, παρά το ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έστειλε, όπως με διαβεβαίωσαν, κατάλογο των εγκεκριμένων από το ελληνικό Δημόσιο δανείων. Στην ουσία, η υπουργική απόφαση για ρύθμιση των δανείων αυτών έπεσε στο κενό, αφού δεν ίσχυσε καμία ρύθμιση.
«Απαράδεκτη δικαιολογία»
Τα χρήματα των καταθετών που τα είχαν ανάγκη για να πληρώσουν άλλες υποχρεώσεις προς εφορία, πολεοδομία, χαράτσια κ.ά., δεν υπάρχουν πλέον στους λογαριασμούς τους και είναι άγνωστο πότε η τράπεζα θα ολοκληρώσει την διαδικασία ελέγχου και αν θα αντιλογιστούν.
Η δικαιολογία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και αποδεικνύει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, ακυρώνουν το νόμο και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Κύριε υπουργέ, επειδή στην Ελλάδα υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία και κυβερνάει η κυβέρνηση και όχι οι τραπεζίτες και η Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και η ουσία της υπουργικής απόφασης και να επιστραφούν πάραυτα τα χρήματα που υφάρπαξαν παρανόμως οι τράπεζες στους καταθετικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"