Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

«Οχυρό προστασίας» κατά της βίας υψώνει η κυβέρνηση

Σύσκεψη με κεντρικό θέμα την κλιμάκωση της βίας πραγματοποίησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στην «ατζέντα» των συνομιλιών τέθηκαν δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα
Τη δημιουργία «οχυρού» κατά της βίας σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τα λεγόμενα του επικεφαλής της ΔημΑρ, κ. Φώτη Κουβέλη, ενώ ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα σε....
όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την από κοινού αντιμετώπιση του θέματος.
Στη συνάντηση μέρος πήραν και οι υπουργοί Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη , κ.κ.  Ι. Στουρνάρας και Ν. Δένδιας.
Μήνυμα ότι «η ανομία, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, δεν θα γίνει ανεκτή», απέστειλε, μάλιστα, ο κ. Νίκος Δένδιας, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για το θέμα των κρουσμάτων βίας με αποκορύφωμα την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ., καθώς και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής τους.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση, για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο. «Μου ζήτησαν και τους έκανα μία σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση και μιλήσαμε πολύ περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε και επίσης, για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Άνοιξη. Αυτά μόνο».
Για τη βία
Την αναγκαιότητα να ξεπερασθεί το «φλερτ με τη βία και την αμήχανη αντιμετώπισή της», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης για την αντιμετώπιση της βίας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
«Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό προστασίας σε όσους επιτίθενται στη Δημοκρατία», δήλωσε, από μέρους του, ο κ. Φώτης Κουβέλης.
Για τη «λίστα Λαγκάρντ»
Ο επικεφαλής της ΔημΑρ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου και ερωτηθείς για το θέμα των καλπών που θα χρησιμοποιηθούν, κατά την ψηφοφορία στην προανακριτική επιτροπή, για την υπόθεση της «λίστα Λαγκάρντ», ξεκαθάρισε πως αποτελεί ζήτημα της Διάσκεψης των Προέδρων.
Αναφερόμενος στο θέμα της «λίστα Λαγκάρντ» ο κ. Ευ. Βενιζέλος, σημείωσε, χαρακτηριστικά πως πρόκειται για «ωμή, πολιτική σκευωρία».
Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Για το ζήτημα του Τ.Τ., ο κ. Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε πως έθιξε το θέμα και σημείωσε πως προτεραιότητα καθίσταται η διασφάλιση των εργαζομένων.
Από την άλλη, ο κ. Ι. Στουρνάρας σημείωσε ότι δεν έγινε συζήτηση για το Τ.Τ. και πρόσθεσε ότι «εξάλλου, δεν έχουμε καταλήξει για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ακόμα».
Για την ανεργία
Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας. «Βασικό μέλημα είναι μέσα σε αυτή τη χρονιά, να δούμε πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και σκέφτονται να μεταναστεύσουν», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός «έχει σημάνει συναγερμό», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε: «Ξεκινάμε πόλεμο κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Κουβέλης, μετά από τη συνάντηση των αρχηγών, είπε ακόμη ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση και μέτρα για να ανακοπεί η ανεργία.
Κέρδος - Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"