Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στην τελική ευθεία η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Kατ´ αρχήν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εκδήλωσαν την Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Αττικής, καταθέτοντας τις προτάσεις τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ώστε να λάβουν την έγκριση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία πώλησης της τράπεζας.
Εκτός απροόπτου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα διασπαστεί σε....
«καλό» και «κακό», με το πρώτο να ανακεφαλαιοποιείται από το ΤΧΣ και το δεύτερο να τίθεται σε εκκαθάριση.
 Με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, δεσμευτικές προτάσεις θα πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος το αργότερο έως και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, αν και υπάρχει πίεση από τις διοικήσεις των τραπεζών να δοθεί παράταση στη σχετική προθεσμία.
 Μετά το διαχωρισμό του ΤΤ, το υγιές του τμήμα είτε θα συνεχίσει για μερικούς μήνες την αυτόνομη πορεία του, κατά τα πρότυπα της Proton Bank, με μοναδικό μέτοχο του ΤΧΣ ή θα πωληθεί άμεσα σε έναν από τους ενδιαφερόμενους.
 Η πρώτη εκδοχή φαίνεται να βολεύει τους δύο συστημικούς ομίλους που ενδιαφέρονται για την απόκτηση της τράπεζας, καθώς θα τους δώσει χρόνο να προχωρήσουν οι λειτουργικές συγχωνεύσεις, βάση των deals που συμφωνήθηκαν την περυσινή χρονιά (Εθνική – Eurobank, Alpha – Emporiki), πριν κινηθούν για την εξαγορά της, αργότερα μέσα στο 2013.
 Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Όπως τονίζουν σχετικά, η άλλοτε «πολύφερνη νύφη» του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω της υψηλής καταθετικής της βάσης, ακόμη και μετά τη διάσπασή της θα έχει αρκετά «βαρίδια», τα οποία θα φορτωθεί ο όμιλος που θα τα απορροφήσει.
 Άλλωστε, με βάση την πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αυτή αποτυπώνεται στην έκθεση για την ανακεφαλαιοποίηση του εγχώριου συστήματος, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα καταγράψει ζημιές την περίοδο 2012 – 2014.
 Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η μη συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στη διαδικασία διεκδίκησης της κρατικής τράπεζας.
http://www.tovima.gr/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"