Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Απεργούν την Πέμπτη γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα
Γην κήρυξη 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας αποφάσισε για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με στόχο, όπως αναφέρει, την ανατροπή των πολιτικών υποβάθμισης και διάλυσης του ΕΣΥ καθώς και των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων μέσω της έκδοσης....
των νέων οργανισμών λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης μπροστά στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «η υποχρηματοδότηση, τα σφαγιαστικά οργανογράμματα, η διαθεσιμότητα του προσωπικού, οι απλήρωτες εφημερίες, το πάγωμα των προσλήψεων ακόμη και για νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό, οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων και τμημάτων είναι μόνο μερικές από τις ανθυγιεινές πολιτικές που επιφυλάσσει το νέο μνημόνιο για το 2013».

Επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Παράλληλα, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί. 

Αφήνουν μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επανέναρξης των κινητοποιήσεων στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε γιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ καθώς δεν έχει τους αποζημιώσει για ιατρικές εξετάσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις -παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούλιο του 2012.

Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012, καθώς επίσης και δεδουλευμένα για όλο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

 health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"