Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αγρότες: Στάση αναμονής και συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Αγρότες: Στάση αναμονής και συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς Σε συμβολικό αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας προχώρησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, προσπερνώντας πεζή το «εμπόδιο» των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες δεν τους επέτρεψαν την παράταξη των τρακτέρ στο σημείο.
Επικαλούμενοι το γεγονός ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, περίπου 400 αγρότες «στρατοπέδευσαν», για περίπου 20 λεπτά στο σημείο με αποτέλεσμα να....

διακοπεί η κυκλοφορία και να γίνει εκτροπή της, μέσω Πλατύκαμπου.
Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο, όπου βρίσκονται τα εκατοντάδες τρακτέρ, στην πάλαια εθνική οδό.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα εκπρόσωποι των αγροτών από τον Έβρο έως την Κρήτη είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης , τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Αλέξης Τσιπρας τόνισε ότι οι μνημονιακές πολιτικές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια και επισήμανε τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία τους να παράξουν πλούτο. Ζήτησε δε με επιστολή του τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο πολίτικων αρχηγών για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου θα τεθούν επί τάπητος στην επόμενη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, παρουσία και των αρμόδιων υπουργών, ενώ ο Πάνος Καμμένος, επισήμανε ότι θα καταθέσει τροπολογία στη βουλή που αφορά στο αγροτικό πετρέλαιο αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι αγρότες.

Έκκληση στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

«Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία τα 1-2 θέματα που απομένουν προς επίλυση δουλεύονται πιο εύκολα με ανοιχτούς παρά με κλειστούς δρόμους. Άμα δουλέψουμε θα το βρούμε και το 1 ευρώ που θα χρειαστεί, αν κλείσουμε τους δρόμους ακόμη και το 1 ευρώ θα το βρούμε με δυσκολία», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στις συζητήσεις με τους αγρότες ο υπουργός δήλωσε: «Δεν μπορείς να έρχεσαι στη συζήτηση με 9 θέματα και εάν δεν τα λύσεις και τα 9 πέθανες. Λειτουργούμε στις συνθήκες του εφικτού.»

Η πλειοψηφία των αγροτών κατανοεί ότι πέρασε η εποχή που οι υπουργοί μοίραζαν χρήματα κάθε φορά που έκλειναν οι δρόμοι δήλωσε στη ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Άμεση στήριξη των Ελλήνων αγροτών και επιστροφή στην εθνική παραγωγή, ζήτησε η Χρυσή Αυγή.

Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρηγα αναφερόμενη στις αγροτικές κινητοποιήσεις υπογράμμισε ότι «η απάντηση αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι πανελλαδική, καθολική απ' όλους τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες που υποφέρουν». Η γ.γ του ΚΚΕ επισήμανε ακόμα ότι «όσο ελεύθεροι και να είναι οι δρόμοι της χώρας, όταν ο λαός πεινάει και υποφέρει αυτή την ανελευθερία δε μπορεί να την ανεχθεί και αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβά.»

Στις Σέρρες οι αγρότες από τον δήμο Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης να παρατάσσουν καθημερινά τα τρακτέρ τους δηλώνοντας έτοιμοι να βγουν στους δρόμους, αν αναγγελθούν πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη περισσότερα από πενήντα τρακτέρ παρατάθηκαν στον οδικό κόμβο του Μύρκινου της επαρχιακής οδού Σερρών - Αμφίπολης, έξω από το Μαυρόλοφο. Την ίδια ώρα παραταγμένα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλασσας του δήμου Βισαλτίας περισσότερα από τριάντα τρακτέρ.

Οι αγρότες εμφανίζονται αμετακίνητοι από τις θέσεις τους, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργο Κασάπογλου, οι Σερραίοι αγρότες ολοκληρώνοντας τις κατά τόπους συνελεύσεις τους πρόκειται να συναντηθούν και να αποφασίσουν από κοινού τις ενέργειές τους.

Την ίδια ώρα έκκληση προς τους αγρότες να μην προβούν σε κλείσιμο των δρόμων έκανε από τις Σέρρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που συναντήθηκε το απόγευμα με τους αγρότες στον κόμβο του Μυρκίνου που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους.

«Τα προβλήματα των αγροτών είναι τεράστια, είμαστε δίπλα σας να διεκδικήσουμε μαζί από την κεντρική κυβέρνηση και τα Υπουργεία Γεωργίας και Οικονομικών μία καλύτερη τύχη για σας, γιατί πιστεύω ότι το αξίζετε και σας χρειάζεται, παράλληλα όμως σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι να μην προχωρήσετε σε μπλόκα και να μην κλείσετε τους δρόμους, όχι μόνο για να μην ταλαιπωρηθούν οι συμπολίτες μας και οι πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά για ένα σοβαρότερο λόγο, γιατί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της οικονομίας μας το να κλείσουν δρόμοι και να σταματήσουν εξαγωγές θα είναι καταστροφικό», είπε στους αγρότες ο κ. Τζιτζικώστας.

  ΕΡΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"