Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παντοπωλείο της αγάπης στην Καλαμάτα

Το Δημοτικό Παντοπωλείο στην Καλαμάτα
Τριακόσιες εβδομήντα άπορες οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 1.450 πολίτες, βρήκαν το 2012 στο Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας όλα τα απαραίτητα για να τραφούν και να αποφύγουν με αξιοπρέπεια την οικονομική εξαθλίωση
Το Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας συστήθηκε και λειτουργεί από το 2009, τότε που τα μαύρα σύννεφα της οικονομικής κρίσης φάνηκαν στον ορίζοντα της χώρας μας.
Σκοπός του είναι να....
στηρίξει, με τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, είδη καθαριότητας, βιβλία, κ.λπ.,τους οικονομικά αδύνατους πολίτες χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
Το Παντοπωλείο αποτελεί υπηρεσία του δήμου (Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ) και η λειτουργία του στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές (περί τους 30), στους οποίους έχει παρασχεθεί απόλυτη ελευθερία δράσης και επιλογών.
Το Δημοτικό Παντοπωλείο έχει άριστη οργάνωση, μεγάλη προσφορά και καταξίωση στην καλαματιανή κοινωνία, όπου θεωρείται και η σημαντικότερη προνοιακή δομή. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται οικονομικά από το Δήμο Καλαμάτας, την Εκκλησία, επιχειρήσεις (σημαντική είναι η προσφορά της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ) και απλούς ιδιώτες.
Αρρηκτα συνδεδεμένο με το Δημοτικό Παντοπωλείο είναι το Δημοτικό Εστιατόριο, στο οποίο διατίθεται φαγητό τις καθημερινές δωρεάν σε απόρους (επιλέγονται με την ίδια διαδικασία), παρασκευασμένο στα μαγειρεία της 120 ΠΕΑ και τα Σαββατοκύριακα από συλλόγους αλλά και μεμονωμένα άτομα.
«Είμαι υπερήφανος, γιατί είμαι δήμαρχος στην Καλαμάτα, μια πόλη με έντονα στοιχεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Το Δημοτικό μας Παντοπωλείο αποτελεί τη δική μας απάντηση στην οικονομική κρίση, αφού στο πλαίσιό του κινητοποιούνται δεκάδες εθελοντές, που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ένδυσης - υπόδησης και καθαριότητας, βιβλία, κ.λπ.), τα τακτοποιούν και τα διανέμουν με δικαιοσύνη και χαμόγελο σε όσους έχουν ανάγκη. Βοηθάμε τους εθελοντές μας, τους στηρίζουμε και κρατάμε έξω από την όλη προσπάθειά τους τις όποιες αντιθέσεις μας, πολιτικές ή ιδεολογικές. Νιώθουμε χαρά που βοηθάμε τους συνανθρώπους μας», λέει στην «Ε» ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"