Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προκαταρκτική

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ
Όπως είχε προαναγγελθεί, ο πολιτικός σχηματισμός ζητεί να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τόσο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσο και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, προτείνεται να γίνει έρευνα για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος και για τους δύο, καθώς και επιπλέον του αδικήματος της....
πλαστογραφίας για τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Επισημαίνει πως η πρόταση υποβάλλεται για τη διερεύνηση των γεγονότων και ευθυνών που έχουν ήδη προκύψει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, «με την επιφύλαξη να ζητηθεί επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης, αναλόγως της πορείας της έρευνας και των στοιχείων που τυχόν θα προκύψουν για πρόσωπα, αδικήματα ή περιστάσεις τελέσεως που δεν περιλαμβάνονται εδώ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους προϊσταμένων για τη διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ, από το 2010 έως σήμερα, ενώ τονίζει πως «μοναδικός της πρότασης είναι η αναζήτηση της αλήθειας, η άρση του καθεστώτος της γενικευμένης φοροασυλίας που απολαμβάνει η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου, αλλά και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία και τους θεσμούς της».
Ο πολιτικός σχηματισμός επιτίθεται στην κυβέρνηση Σαμαρά, κατηγορώντας τη για πολιτικές σκοπιμότητες και διάθεση συγκάλυψης. 
Μεταξύ άλλων,στην πρότασή του σημειώνει:
«Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΔΗΜ.ΑΡ. εμφανίσθηκαν ξαφνικά πανέτοιμα να παραπέμψουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου και μόνον, για νόθευση εγγράφου και μόνον, και υπέβαλαν αμέσως, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, πρόταση δίωξης εναντίον του αποκλειστικά για το αδίκημα της νόθευσης του εγγράφου. Ποιού εγγράφου; Αυτού που κρατούσε στο συρτάρι του ο κ. Βενιζέλος επί 14 μήνες. 
Ούτε λέξη για την υπεξαγωγή του εγγράφου αυτού από Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλο από την ημέρα παραλαβής του μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2012. Ούτε λέξη για τη ζημία του δημοσίου συμφέροντος από τη μη αξιοποίηση της λίστας αυτής, με 2062 καταθέτες επί 2,5 και πλέον χρόνια, κατά τα οποία τα ίδια πρόσωπα, ως Υπουργοί Οικονομικών των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, επέδραμαν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα των αδυνάμων. 
Τελικώς, το αδίκημα κατά τη Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ. δεν είναι ότι απεκρύβη από το Δημόσιο, στο σύνολό του, και επί 2-2,5 χρόνια, ένα στοιχείο- πειστήριο πολύτιμο για την είσπραξη φόρων, που παρείχε πληροφορίες για 2.062 καταθέτες, αλλά μόνον ότι το αρχείο αυτό, που ο κ. Βενιζέλος κρατούσε ερμητικά κρυφό από το Δημόσιο και από τη Βουλή, περιείχε 3 ονόματα λιγότερα, τα ονόματα των ανωτέρω προσώπων.
»Όσοι στοιχειωδώς γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται, εξεγείρονται με την υποκρισία και την μεθόδευση μιας ακρωτηριασμένης, αποσπασματικής και μονομερούς κατηγορίας, που, δια της έντεχνης διατύπωσής της, ωφελεί και τον κ. Παπακωνσταντίνου (αφήνοντάς τον στο απυρόβλητο για όλη την περιγραφόμενη στην παρούσα συμπεριφορά του και παρέχοντάς του αυτοτελώς υπερασπιστικά επιχειρήματα που δεν υποστηρίζονται από τα στοιχεία της δικογραφίας) και, τελικώς, εξυπηρετεί πρωτίστως την πολιτική σκοπιμότητα στήριξης του Ε. Βενιζέλου, αδιαφορώντας για τις ευθύνες του για τη βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου. Τέτοιες μεθοδεύσεις σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούν την αλήθεια, ούτε, βέβαια, την ανάγκη διαφάνειας, δικαιοσύνης και απόδοσης ευθυνών».
Ο πολιτικός σχηματισμός σημειώνει ακόμη πως η λίστα περιέχει φορολογικά αναξιοποίητες μέχρι σήμερα τραπεζικές πληροφορίες καταθέσεων στην HSBC Ελβετίας, πρόσφορες για την είσπραξη φόρων και άλλων ωφελημάτων εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, που, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις που περιέχονται στην συναφή ποινική δικογραφία υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό των 150.000 ευρώ. 
Τονίζει πως στο στάδιο αυτό προϋπόθεση της ασφάλειας του προσδιορισμού του ύψους της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο, είναι η ταχεία ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων από το Σ.Δ.Ο.Ε., ούτως ώστε να προκύψει το ακριβές ποσό θετικής και αποθετικής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου από τη μη αξιοποίηση της λίστας.
Ευ. Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει την κυβέρνηση
Ακραίο πολιτικό τυχοδιωκτισμό χρέωσε νωρίτερα στο ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό ρεσάλτο, θέλει να παρεμποδίσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν θέλει να επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει και να αποκτήσει προοπτική τώρα που έχουμε αποκτήσει ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο αναφοράς».
«Πρόκειται λοιπόν», συνεχίζει, «για μία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού ακραία, για μία έφοδο, ένα ρεσάλτο το οποίο είναι επανάληψη της προσπάθειας που έκανε προεκλογικά και έχασε».
«Έξι μήνες μετά τις εκλογές θα ξαναχάσει», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καταλήγοντας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συγκρούεται με όλη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρούεται με το ΠΑΣΟΚ». «Συγκρούεται ο κ. Τσίπρας μαζί μου, είναι μια λάθος επιλογή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χρυσή Αυγή: Ο συστημικός ΣΥΡΙΖΑ αθώωσε τον Γ. Παπανδρέου
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον συστημικό κόμμα, που αθώωσε τον Παπανδρέου. «Τώρα όμως είναι ευκαιρία να στοχοποιηθούν και να πάνε στη φυλακή όσοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας» σημειώνει και προσθέτει πως «θα υπάρξει και τρίτη κάλπη για τον Παπανδρέου».
Η Χρυσή Αυγή συμπληρώνει: «Ο Σύριζα την έκανε τελικά την κωλοτούμπα, δίνοντας συγχωροχάρτι στον Παπανδρέου και διαγράφοντας τις ποινικές του ευθύνες για το σκάνδαλο Λαγκάρντ. Ο Αλέξης μυρίστηκε εξουσία και άρχισε τα υπόγεια πολιτικά παιχνίδια. Είναι δεδομένο πλέον πως και η δήθεν κόντρα με τον Βενιζέλο γίνεται για το θεαθήναι, ενώ στο απυρόβλητο μένει ο πρωθυπουργός του Δ.Ν.Τ., ο πρώτος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάντια της χώρας. Φαίνεται πως ο Τσίπρας δε μετρά ούτε το πολιτικό κόστος για να τα έχει καλά με το διεθνές σύστημα εξουσίας και κάποια στιγμή να κυβερνήσει. Αν ζητούσε προανακριτική και για τον Τζέφρυ, θα ήταν δεδομένη η αποδοχή της πρότασης από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αντ' αυτού προτιμά να αφήσει τον Γιωργάκη να κάνει μαθήματα στο Harvard, ολοκληρώνοντας την απόλυτη μεταστροφή της παρεούλας του σε καθαρά συστημικό κόμμα. Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει πως έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και θα στηθεί κάλπη και για τον Παπανδρέου». 
Την ίδια ώρα, στο δικαστικό πεδίο, τη διαδρομή της λίστας μετά την παραλαβή της από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξακολουθούν να ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Σήμερα εξέτασαν άλλους δύο μάρτυρες από το υπουργικό του γραφείο, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς έγινε με το ηλεκτρονικό αρχείο με τους καταθέτες στην ελβετική HSBC.
Πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους αναφέρουν πως έως τώρα κανένας μάρτυρας από όσους έχουν εξεταστεί από τους εισαγγελείς δεν έχει καταθέσει ότι παρέλαβε, μετέγραψε ή κλήθηκε να μεταβάλει το επίμαχο υλικό από τον πρώην υπουργό. Έτσι η εισαγγελική έρευνα για το τι συνέβη με το πρωτότυπο cd συνεχίζεται με την κλήση σε κατάθεση και άλλων μαρτύρων από το στενό περιβάλλον του πρώην υπουργού προκειμένου να εντοπίσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη φύλαξη ή μετεγγραφή της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ.
Η δικογραφία που σχηματίζεται για το σκέλος αυτό της υπόθεσης έχει δεδομένη την ακριβή ημερομηνία δημιουργίας του USB memory stick που τους διαβιβάστηκε, μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλο, αλλά εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αν το επίμαχο stick είναι η πρώτη αντιγραφή από το cd της λίστας Λαγκάρντ ή αν πρόκειται για αντιγραφή του ήδη αντιγραμμένου αρχείου.
Εκτός ΚΟ ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρης - Π. Μουτσινάς
Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι, τέθηκαν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι και επισήμως οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, μετά τις δηλώσεις τους ότι θα συνταχθούν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή και του Ευ. Βενιζέλου στην προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σε αντίθεση με την πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, γνωστοποίησε ότι οι δύο βουλευτές δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση, οι κ.κ. Βουδούρης και Μουτσινάς, επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος, έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις. Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις, αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς», καταλήγει η ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει πρόβλεψη περί διαγραφής βουλευτή από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα.
Η κυβέρνηση θα πέσει αν δεν ρίξουμε φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, υπογράμμισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο Οδυσσέας Βουδούρης και ταυτόχρονα έθεσε θέμα στροφής της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, το οποίο όπως είπε, πρέπει να τεθεί σε συνέδριο του κόμματος.
Από την πλευρά του, ο Πάρις Μουτσινάς επεσήμανε ότι πριν από το ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος και ο κ. Βουδούρης είχαν εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία τους «με τη μονομερή αντιμετώπιση του κ. Παπακωνσταντίνου», για την αλλοίωση της λίστας. «Αυτό», υποστήριξε μιλώντας στον Βήμα FM, «είναι μονομερής και αποπροσανατολιστική αντίληψη που απαλλάσσει πολλούς από το κάδρο, και τον κ. Βενιζέλο και τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ».
«Δεν είμαστε εκτός γραμμής. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ κάνει μάλλον κάποιους συμβιβασμούς και συμψηφισμούς, ενδεχομένως για την σταθερότητα της κυβέρνησης. Θεμιτό, αλλά όχι κατανοητό», πρόσθεσε ο κ. Μουτσινάς. «Η σταθερότητα δεν εξασφαλίζεται έτσι. Αν υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Βενιζέλο, θα πρέπει ο ίδιος να βάλει τον εαυτό του στη διάθεση της έρευνας».
Οι κ.κ. Βουδούρης και Μουτσινάς δεν έχουν καμία πολιτική και συναισθηματική σχέση με το κόμμα μας, σχολίασε στον Αlpha 989 o γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποπομπή τους. «Δεν μπορούν να βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ και να υπηρετούν σχέδια άλλων κομμάτων», παρατήρησε και για το θέμα της προανακριτικής τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ αρνείται εκ των προτέρων να κατασκευάσει ενόχους.
Αυτά που λέει ο κ. Λυκούδης είναι τελείως παλαιοκομματικά κομμουνιστικού τύπου, αντέτεινε μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, ο Οδυσσέας Βουδούρης. «Στο πόρισμα των εισαγγελέων λέει "υπουργοί". Εάν το παραβλέψουμε αυτό, είμαστε υπεύθυνοι για συγκάλυψη» και «για να ανταποκριθούμε στο πόρισμα των εισαγγελέων πρέπει να γίνει παραπομπή και για τους δύο υπουργούς».
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες, η ΚΟ του κόμματος συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 10 το πρωί με βασικό αντικείμενο τον καθορισμό της θέσης τους στο θέμα της προανακριτικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ». Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ από πηγές του κόμματος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή, των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, αλλά και των πρώην πρωθυπουργών κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Επιπλέον, η κοινοβουλευτική ομάδα θα ασχοληθεί και με την πορεία προς το συνέδριο του Κινήματος, την επικύρωση της οργανωτικής επιτροπής των προσυνεδρίων και τη διαδικασία εκλογής επιτροπής του συνεδρίου.
Εξάλλου, αύριο λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρώην υφυπουργό Απασχόλησης Νίκο Νικολόπουλο και θα συζητήσουν την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Στο μεταξύ, σε σχόλιο του ΚΚΕ αναφέρεται ότι η λίστα Λαγκάρντ και οι άλλες λίστες μεγαλοκαταθετών αποδεικνύουν ότι πλούτος υπάρχει και προέρχεται από τη στυγνή εκμετάλλευση του λαού. «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να χυθεί φως στην υπόθεση λίστα Λαγκάρντ», προστίθεται.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"