Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Διαμάχη στην Βουλή με φόντο την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές της χώρας.

vouli_ellinwn2
Διαμάχη στην Ολομέλεια της Βουλής πυροδότησαν οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, στη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο επικαιροποιείται μεταξύ άλλων η υφιστάμενη δανειακή σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σχολιάζοντας επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε εκ μέρους της ΝΔ πως....
«δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μονάχα να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα. Το τι θα εκποιηθεί για την αποπληρωμή, το καθορίζουν τα ελληνικά δικαστήρια. Η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα γίνει επί παντός στοιχείου της Ελλάδας. Ελληνικό δικαστήριο θα κρίνει από πού. Υπόκεινται σε αναγκαστική εκτέλεση μόνον εκείνα τα στοιχεία που υπόκεινται για οποιοδήποτε ελληνικό ή άλλο φυσικό πρόσωπο».
«Εμείς δεν είπαμε πως θα έρθουν και θα κατασχέσουν την Ακρόπολη. Το θέμα είναι πως μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, που είναι ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου», ανέφερε αργότερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.  
«Μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση των παραλιών μας, του ορυκτού πλούτου, του πετρελαίου. Ιδιωτική περιουσία μπορεί να είναι ακόμα και τα πολεμικά του σκάφη, ο χρυσός που είναι στο εξωτερικό, η εκμετάλλευση των παραλιών του» επεσήμανε. 
«Όλα αυτά τα έχετε παραδώσει. Τώρα μας λένε πως ο τρόπος εκτέλεσης θα είναι ελληνικός. Θα μας κρεμάσουνε και θα διαλέξουμε εμείς το σκοινί. Αυτό μας λέει ο κ. καθηγητής» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης
«Χρωστάμε 240 δισ. ευρώ. Πόσα είναι πια αυτή η περιουσία μας στο εξωτερικό; Η μήπως πρόθεσή μας είναι να μην πληρώσουμε αυτά τα χρήματα; Πάτε να φάτε και τα λεφτά των κρατών πλέον;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δημιουργεί πλαστές εντυπώσεις στον ελληνικό λαό».
Από το ΠαΣοΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως «επιδίωξη της Ελλάδας είναι να πληρώσει το χρέος της το οποίο μετά το κούρεμα έχει μειωθεί και θα μειωθεί και στο μέλλον. Η χώρα θα μείνει ουσιαστικά με ελάχιστο χρέος. Θα μείνει η μοναδική χώρα στην οποία διαγράφηκε τόσο μεγάλο χρέος».
«Μέγα ζητούμενο» χαρακτήρισε την εθνική κυριαρχία ο Γ. Γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος εκτιμώντας ότι με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, «οι δανειστές της χώρας προσπαθούν να δέσουν τα συμφέροντα τους, μέσω μιας διαδικασίας που κινείται εκτός λογικής. Γιατί οι δανειστές απαιτούν αυτή την ψηφοφορία; Θέλουν να υπογράψουμε ξανά και ξανά αν και η Βουλή έχει ψηφίσει 3 Μνημόνια».
Αναφερόμενος ο κ. Μιχαλολιάκος στην αναγκαστική εκτέλεση και το ενδεχόμενο κατάσχεσης εθνικών περιουσιακών στοιχείων τόνισε πως «Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι δεν είναι προδότες και ότι ψηφίζουν άδολα. Ωραία να το πιστέψουμε. Αλλά ψηφίζοντας το νομοσχέδιο την εκχώρηση την υπογράφουν».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"