Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Αναστέλλονται από Δευτέρα οι κινητοποιήσεις δικαστικών λειτουργών και εισαγγελέων

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. 
Η αναστολή θα ισχύσει έως τις 3 Απριλίου, όποτε θα συγκληθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.
Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία ωστόσο αποφάσισε....

την αναστολή των κινητοποιήσεών της έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε το Διοικητικό Συμβούλιο θα καθορίσει νέα Γενική Συνέλευση.
Κύρια πηγή δυσαρέσκειας των δικαστικών λειτουργών αποτελούν οι

μισθολογικές περικοπές που έχουν επιβληθεί στις τάξεις τους, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων, τα δύο συνδικαλιστικά όργανα εμφανίζονται αποφασισμένα να συνεχίσουν την κατάθεση αγωγών κατά των μειώσεων των αποδοχών τους στο Μισθοδικείο.

Οι αποφάσεις αυτές σημαίνουν πως δικαστές και εισαγγελείς επιστρέφουν σε πλήρες ωράριο εργασίας από τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά από τις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μισθολογικές περικοπές που τους επιβάλλονταν, ξεκίνησαν να καταβαίνουν από τις έδρες πριν τη λήξη του ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"