Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αντιφαστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Με τη συμμετοχή περίπου 4.000 ανθρώπων πραγματοποιήθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με κυρίαρχο σύνθημα «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική»
Στο επίκεντρο της μεγάλης διαδήλωση, που είχε ανακοινωθεί εδώ και δύο εβδομάδες, βρέθηκε το τελευταίο κρούσμα ρατσιστικής βίας στα Πετράλωνα, όπου δύο άνδρες δολοφόνησαν 27χρονο Πακιστανό, την περασμένη Πέμπτη.
Μέλη της πακιστανικής κοινότητας....
συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του θύματος.
Οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια ήταν κλειστοί. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δήμοι, δημόσια πρόσωπα και φορείς, ενώ στις 16:00 διοργανώθηκε συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι: Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαϊνης Αποστολάκης, Αctive Member, Υπόγεια Ρεύματα, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol.

Παράλληλα, ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλης της Ευρώπης, με κεντρικό σύνθημα «Έξω οι νεοναζί», «όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Στο Λονδίνο, σε ένδειξη συμπαράστασης, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της βρετανικής οργάνωσης «Ενωμένοι κατά του Φασισμού».

Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"