Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι το Μάιο η παράταση για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους


Στην έκτη κατά σειρά επιμήκυνση του νόμου για τα αυθαίρετα προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, παρατείνοντας την προθεσμία που έληγε τέλη Ιανουαρίου έως το τέλος Μαΐου.   Με τη νέα παράταση ψηφίστηκαν από την Βουλή και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναθέρμανση του μέτρου, μεταξύ των οποίων είναι και η δυνατότητα μεταβίβασης αυθαίρετων κτισμάτων αρκεί να έχει....
καταβληθεί το 30% του προστίμου της παράβασης.

Το υπουργείο ευελπιστεί να επιταχύνει το ρυθμό υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος έφτανε τις 470.000 αιτήσεις έως τις αρχές τους έτους.

Φαίνεται ότι το ΥΠΕΚΑ επιλέγει την λύση της παράτασης καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων για την οριστική διευθέτηση των αυθαιρέτων που έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Με βάση το σχεδιασμό προβλεπόταν κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων ώστε όσοι έχουν μικρές παραβάσεις εντός νομίμως υφιστάμενων κτισμάτων να μπορέσουν να πάρουν οριστικούς τίτλους και όχι μόνο για 30 χρόνια. Οι νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη βουλή προβλέπουν:

- η έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας σε αυθαίρετο κτίριο ή τμήμα του, μπορεί να γίνεται μετά την καταβολή 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως 31 Μαίου 2013, χωρίς να επιβάλλεται άλλο πρόστιμο.

- Επιτρέπεται μετά την καταβολή 30% του προστίμου, η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο.

- Για τη χορήγηση της προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος ο αιτών δεν χρειάζεται πλέον να προσκομίσει τη βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας αλλά αρκεί η βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού προστίμου έως την 31 Μαίου από το πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.
    
- μετά την εξόφληση 30% του συνολικού προστίμου έως τις 31/01/2013, επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος συμπεριλαμβανομένης της αρχικής ή της τροποποιητικής σύστασης οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών στο ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση.

Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"