Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σε ισχύ με προβλήματα το ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Σε ισχύ με προβλήματα το ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης  Μρώτη ημέρα εφαρμογής σήμερα του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών εξετάσεων και κατά τις πρωινές ώρες παρουσιάστηκαν προβλήματα
Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ το σύστημα έπεσε για τρία 20λεπτα συνολικά και κατά τις πρωινές ώρες. 
Η διοίκηση της ΗΔΙΚΑ επισημαίνει ότι πρόκειται για την πιο....
μεγάλη διαδικτυακή εφαρμογή στην Ελλάδα με 40.000 χρήστες, φαρμακοποιούς και γιατρούς.
Τα οφέλη τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για γιατρούς, φαρμακοποιούς και διαγνωστικά κέντρα είναι πολλαπλά, όπως ανακοινώθηκε, καθώς απλουστεύεται η όλη διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού. 
Επίσης προαναγγέλθηκε επέκταση της εφαρμογής μέσω της καταχώρησης των ιατρικών επισκέψεων και της διαχείρισης των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.
Στο πλαίσιο του συστήματος e-prescription, όπως ονομάζεται, που λειτουργεί πιλοτικά εδώ και επτά μήνες εκτελέστηκαν περισσότερες από 28,5 εκ. ιατρικές συνταγές συνολικής αξίας περίπου 11 δισ. ευρώ, πιστοποιήθηκαν 41.000 γιατροί και 11.000 φαρμακεία και εξυπηρετήθηκαν περίπου 2,3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι τον μήνα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα συνταγογράφησης στην Ευρώπη.
Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) επέστησε την προσοχή στην εφαρμογή του νέου συστήματος και ζήτησε συνέχιση της πιλοτικής εφαρμογής του έως ότου διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"