Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Προκαταρκτική για Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Προκαταρκτική για Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Tην σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών των κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου ως προς τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη κοινή συνεδρίαση της γραμματείας και της γραμματείας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναφορά σε....

ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και ενδεχομένως και άλλων προσώπων, ενώ το αίτημα θα κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς να αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί και εντός της εβδομάδας.

Στην συνεδρίαση εξετάστηκε επίσης το ενδεχόμενο να επανέλθει ο ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρότασή του να μετατραπεί η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, σε εξεταστική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ακόμη κι αν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απορριφθεί, η αξιωματική αντιπολίτευση θα συμμετάσχει κανονικά στην επιτροπή που θα συσταθεί βάσει της πρότασης ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ. Κατά πάσα βεβαιότητα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα μετάσχουν στην επιτροπή θα είναι η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο κ. Στ. Κοντονής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνονται μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ. δε θα συμπράξει στην συγκάλυψη καμιάς πτυχής της υπόθεσης, ούτε στην υπόθαλψη κανενός ενεχομένου. Αντιθέτως θα ζητήσει τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ανεξαρτήτως θέσης στην κυβερνητική ιεραρχία.

Ειδικότερα, θα ζητήσουμε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων.

Τέλος, επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας.

Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν χωράει πια στα συρτάρια καμιάς μνημονιακής κυβέρνησης. Και δεν θα μείνει ανέλεγκτη ούτε η σημερινή προσπάθεια συσκότισής της»
.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:


«Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποδεικνύει περίτρανα ότι τα πρόσωπα και τα κόμματα που επέβαλαν στην κοινωνία και στη χώρα την μνημονιακή εξουθένωση, επιφύλαξαν για τους εαυτούς και τους εκλεκτούς τους ασυλία και υπόθαλψη.

 Έχοντας μετατρέψει την διαφθορά σε καθεστωτική δομή του κράτους, της οικονομίας και της πολιτικής, και συναλλασσόμενοι ιδιοτελώς και εκ του ασφαλούς, προστάτευαν συστηματικά τους κατόχους του πλούτου από τη νόμιμη φορολογία.

Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο της εγχώριας κλεπτοκρατίας, που αναδεικνύει τη μεροληπτική, υπέρ του μεγάλου πλούτου, λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και της ασύδοτης και χωρίς έλεγχο κίνησης των κεφαλαίων. Φωτίζει δε, τις αιτίες της πορείας της χώρας προς τη χρεοκοπία.

Εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα που άσκησαν και ασκούν εξουσία από ανώτατη κυβερνητική ή πολιτική θέση, συμπεριλαμβανομένων όλων των Υπουργών Οικονομικών και των πολιτικών τους προϊσταμένων από το 2010 μέχρι σήμερα.

Η ευτράπελη προσπάθεια να εμφανισθούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής και της υπόθαλψής της, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το ίδιο και η προσπάθεια περιορισμού της διερεύνησης στον μέχρι πρότινος συνεργό τους»
.

http://www.tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"