Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

"Κούρεμα" 8%-20% στα παλαιά χρέη του ΕΟΠΥΥ

Σε 'κούρεμα' 8% έως 20% των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ, προχωρεί η κυβέρνηση.
Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης και....
ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οριστικοποιήθηκε η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας των προηγουμένων ετών.
Αποφασίστηκε περιορισμένη ποσοστιαία μείωση επί των οφειλομένων, διαφορετική ως το προς ποσοστό της ανά κατηγορία παρόχων, λαμβανομένου υπόψιν άλλων μειώσεων οι οποίες, ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί, όπως το claw back και το rebate σε βάρος της φαρμακοβιομηχανίας.
Οι υπόλοιπες μειώσεις κυμαίνονται από 8% έως και 20% επί των οφειλομένων.
Νέα σύσκεψη
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, όπου συμμετείχαν ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, οι διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχουν συμβληθεί στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σε αυτή τη συνάντηση ορίστηκαν οι διαδικασίες υλοποίησης των αποφάσεων της προηγηθείσας διυπουργικής, ενώ διαμορφώθηκε το χρονοδιάγραμμα για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία ρευστότητα για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού.
Γιατροί
Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ολικής αναστολής παροχής υπηρεσιών στον ΕΟΠΥΥ:
'Εντύπωση μας προκαλεί η άνιση μεταχείριση των ιατρών σε σχέση με τον φαρμακευτικό κλάδο όπου το 'κούρεμα' ήταν μόλις 3,5%.
Για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί για τις συνέπειες των αποφάσεων στην ζωή και την επαγγελματική επιβίωση των πολιτών.
Αν επιβληθεί αυτή η μονομερής απομειώση των οφειλών, εκατοντάδες ιατρεία και εργαστήρια θα οδηγηθούν σε αναστολή λειτουργίας και χιλιάδες εργαζόμενοι θα καταλήξουν στο ταμείο ανεργίας μαζί με το 25% του πληθυσμού που βρίσκεται ήδη εκεί.
Την στιγμή που κάποιοι μιλούν για ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να απομυζούν την εργασία και τις οικονομίες των πολιτών.
Η απόφαση για 20% 'κούρεμα' θα στοιχήσει στον κλάδο των ιατρικών υπηρεσιών πάνω από 300.000.000 ευρώ'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"