Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα για 62.000 ανέργους προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης

programma-gia-62000-anergoys-proaniggeile-o-giannis-vroutsisΠροτεραιότητές μας η μείωση της ανεργίας και η πάταξη της ανομίας στα ασφαλιστικά ταμεία και την αγορά εργασίας, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο στη τηλεόραση της ΝΕΤ, χαρακτηρίζοντας το 2013 ως έτος νοικοκυρέματος.

Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινώσει πρόγραμμα απασχόλησης για 62.000 νέους έως 29 ετών σε τομείς όπως ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα και ο αγροτικός τομέας.  
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι....
σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος αναμένεται αύξηση του τουρισμού κατά 20%, που μεταφράζεται σε 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμα, ο υπουργός τόνισε ότι διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και εξορθολογίζονται τα ασφαλιστικά ταμεία με την ηλεκτρονική βάση συντάξεων, τη διασταύρωση των στοιχείων με το σύστημα «Αριάδνη» και την επιστροφή των χρημάτων από όσους έπαιρναν παράνομα συντάξεις, διαβεβαιώνοντας ότι οι προσαρμογές που γίνονται στις συντάξεις θα είναι οι τελευταίες.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπήρξαν αδικίες κατά τις περσινές περικοπές σχετικά με τις διπλές κύριες συντάξεις, τονίζοντας ότι από τον προσεχή Μάρτιο θα εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την περικοπή του 12% των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ, ο υπουργός σημείωσε ότι τον περασμένο χρόνο δεν έγινε στο σύνολο των συντάξεων, γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα.

Όσον αφορά τα επικουρικά ταμεία, υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η υπαγωγή ή όχι και των υπόλοιπων ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, που θα λειτουργεί με όρους βιωσιμότητας, ενώ ο νέος τρόπος υπολογισμού για τα εφάπαξ -στη βάση ισορροπίας εισφορών-παροχών- θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι είναι διασφαλισμένος ο κατώτατος μισθός, σημείωσε ότι το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών θα γίνει πραγματικότητα το 1ο τρίμηνο του έτους και πως δεν μπορεί να ξεπερνά τα 360 ευρώ, ενώ προανήγγειλε την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και τη συμμετοχή και της Οικονομικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση της ανομίας στην αγορά εργασίας. 
Οι ειδήσεις σήμερα Newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"